Door deskundige Esmeralda Korteweg van DareToBe Academy.

Dat het enige spanning oproept om terug te keren naar kantoor, hoort Esmeralda Korteweg van deelnemers aan de training De Moed om te Spreken. “We werken steeds meer hybride en dat vraagt een nieuwe vaardigheid om je plek op te eisen of om voldoende zichtbaar te zijn.”

“De kunst van het live contact maken en zichtbaar zijn in de organisatie is dus een beetje onder het stof komen te liggen. Niet voor iedereen is het overigens zomaar vanzelfsprekend om je plekje te claimen in een groep of jezelf te laten horen tijdens een werkoverleg. Als het dan ook nog lang geleden is dat je ‘in de groep’ moest werken, kan dat echt stress oproepen”.

Hoe kun je mogelijke 'terugkeerangst' tot een minimum kunnen beperken?

De afgelopen twee jaar heeft onze werkplekken ingrijpend veranderd. Aandacht schenken aan een terugkeer is daarom zo gek nog niet. De verantwoordelijkheid voor een goede terugkeer naar kantoor ligt natuurlijk niet alleen bij leidinggevenden, jij kunt hier zelf ook een rol pakken.

Esmeralda heeft hier een aantal tips voor:

  1. Het belangrijkste is wel om bespreekbaar te maken dat je er tegenop ziet. Neem je leidinggevende (en collega’s) mee in je zorgen en sta open voor goede ideeën en aangeboden hulp. Als zij niet weten wat jou bezighoudt, kunnen ze je ook niet helpen.
  2. Kijk hoe je de drempel om je stem te laten horen kunt verlagen. Wellicht is de training De Moed om te Spreken voor jou een veilige start om je (nieuwe) plekje weer in te nemen. Je leert daar niet alleen om van je spreekangst af te komen, maar je werkt stevig aan je zelfvertrouwen en het goede gevoel om in een groep jezelf te zijn.
  3. Bespreek eens waarom je jezelf thuis veilig en comfortabel voelt en probeer dat te vertalen naar de werkomgeving. Dit kan betekenen: bereikbaarheid voor het thuisfront, later beginnen of langer doorwerken, een flexibelere garderobe die professioneel en toch comfortabel is. Kortom, waar zie je tegenop en wat kun je daartegenover zetten?
  4. Houd innoverende werkzaamheden die tijdens de lockdown werden toegepast vast, en probeer sommige nieuwe gewoontes voort te zetten. Zo kan het bijvoorbeeld leuk zijn om het gezamenlijk lunchen te blijven doen tijdens het zoomen, niet iedereen zal immers iedere dag weer op kantoor zijn. Het vasthouden van de (online) connecties helpt om het samen gevoel te onderhouden.
  5. Heb aandacht voor je collega’s en vraag eens hoe het met hem/haar gaat. Wellicht vinden zij het ook ongemakkelijk om weer op kantoor te zijn. Gedeelde smart is halve smart, maar blijf daar niet in hangen. Kijk wat je gezamenlijk kunt oppakken om de terugkeer wat makkelijker te maken.

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in

Article continues after the ad