Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

Daphne Deckers: 'Waarderen wat wél goed gaat, dat is voor mij optimisme'

Boeiend essay in de nieuwe Nouveau (nu in de winkel!)  De nieuwe Nouveau – vanaf vandaag in de winkel! – heeft optimisme als thema. In het nummer komen veel inspirerende vrouwen aan het woord die ondanks uitdagingen en tegenvallers positief in het leven staan. En Daphne Deckers schreef een essay ...

Daphne Deckers: 'Waarderen wat wél goed gaat, dat is voor mij optimisme'

Boeiend essay in de nieuwe Nouveau (nu in de winkel!) 

De nieuwe Nouveau – vanaf vandaag in de winkel! – heeft optimisme als thema. In het nummer komen veel inspirerende vrouwen aan het woord die ondanks uitdagingen en tegenvallers positief in het leven staan. En Daphne Deckers schreef een essay over het onderwerp, waarvan je hieronder een fragment vindt.

"Als je vandaag de dag optimistisch durft te zijn, vinden veel mensen je hopeloos naïef of niet goed geïnformeerd, want kijk toch eens hoeveel ellende er overal is. Maar als er dan een grote hulpactie op gang komt en Nederlanders hun huizen en hun harten openstellen voor vluchtelingen, zijn er altijd weer opiniemakers die ons waarschuwen dat er nog veel méér oorlogen en humanitaire rampen zijn die ook onze aandacht verdienen.

'Optimisme is verre van naïef: het ligt eerder in het verlengde van weerbaar­heid'

Dat is zeker waar, maar ik had best even vijf minuten van de positieve spirit en de hulpbereidheid willen genieten. Waar­deren wat wél goed gaat, is voor mij een van de kernwaarden van optimisme. Optimisme is verre van naïef: het ligt eerder in het verlengde van weerbaar­heid. Ik zag ooit in een cadeauwinkel een hardroze lijstje met daarin de tekst: ‘Optimist of pessimist, voor ieder is er wat. De een ziet de donut, de ander ziet het gat.’ Ik vind het nog altijd jammer dat ik het niet heb gekocht, want ik vond het zo geestig."

Verder lezen?

Het hele essay van Daphne vind je in de Nouveau die vanaf morgen in de winkels ligt. Online bestellen kan ook, het nummer wordt dan zonder verzendkosten naar je toegestuurd.

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in