Mooie gesprekken met boeiende mensen over het roer omgooien. 

Daphne Deckers lanceert vandaag een achtdelige podcastserie rondom het thema verandering: Daphne op Donderdag.

In de eerste aflevering maakt presentatrice Paulien Huizinga haar opwachting. Zij vertelt onder meer over haar ‘wedergeboorte’ als internationaal succesvol fotograaf.

Article continues after the ad

In de overige zeven afleveringen spreekt Daphne Deckers met achtereenvolgens Mart Visser, Tjarda Jansen, Nouveau's hoofdredacteur Claudia Straatmans, Dorenda ↑ van Dijken, Elles Nijkamp, Oren Schrijver en May-Britt Mobach.

'Het gaat om creatieve mensen en hoe ze veranderingen hebben aangepakt en ervaren'

Het idee voor Daphne op Donderdag werd geboren aan het einde van de laatste lockdown. Deckers: “Mensen stonden open voor verandering, hadden zin in vernieuwing. Dat kon een andere baan of een andere woonomgeving zijn, maar ook een andere kijk op zichzelf. Dit inspireerde mij om eens te gaan praten met creatieve, veelzijdige mensen die in hun leven allerlei veranderingen hadden doorgemaakt en hoe ze die hadden aangepakt en ervaren.”

'Een mooi, positief en optimistisch gesprek te voeren over iemands levensloop'

“Het zijn interviews van een uur, dus we hebben ruim de tijd om een mooi, positief en optimistisch gesprek te voeren over iemands levensloop," aldus Deckers.

"Couturier Mart Visser praat bijvoorbeeld over zijn transformatie naar beeldend kunstenaar. Daarnaast sprak ik met acteur Oren Schrijver over zijn keuze een eigen Performer Agency te beginnen, met gynaecoloog Dorenda van Dijken over de grote verandering die de overgang heet...

...en met hoofdredacteur ↑ Claudia Straatmans over het veranderende imago van de 40+ vrouw. Ook heel bijzonder vond ik het gesprek met Tjarda Jansen, die haar succesvolle modellenbureau aan de kant zette om met psychedelische paddenstoelen te gaan werken. Dergelijke veranderingen intrigeren mij enorm.”

Over Daphne

Daphne Deckers (1968) publiceerde 24 boeken, waaronder de verfilmde roman Alles is zoals het zou moeten zijn. Ook haar laatste roman Dubbel zes zal verfilmd gaan worden. Haar nieuwste columnbundel De zorgen zijn voor morgen is onlangs verschenen bij uitgeverij Podium.

Daphne op Donderdag is vanaf vandaag (donderdag 12 mei 2022) te beluisteren via Spotify, iTunes en Daphne Deckers

Foto's (c) Nouveau / DPG Media 2022

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in