Dat ze zich een tijdje niet relevant voelde, lag ook aan haar.

Courteney Cox (57) weet wel het een en ander van succesvolle sitcoms, na haar rol als Monica Geller in Friends en zes seizoenen Cougar Town. Ze weet ook alles van leeftijdsdiscriminatie.

"Als vijftiger slaat de midlifecrisis pas echt toe," zegt ze. "Dan krijg je te maken met de menopauze, alles, dan schuiven ze alles op hormonen, maar het gaat om veel meer dan dat en weet je, daar zit ik middenin."

Article continues after the ad

Inmiddels heeft ze weer volop werk, maar er was een periode waarin Hollywood alle interesse in haar leek te hebben verloren. "Ik zou zeggen dat in de jaren na Cougar Town het erg moeilijk was om iets goeds te vinden, toen voelde ik me niet erg relevant meer. Ik was met mijn hoofd ook ergens anders, ik richtte me op mijn relatie en niet zozeer op de zakelijke kant. En ik denk: uit het hoofd, uit het hart. Dus het was voor een groot deel mijn eigen schuld. Ik was niet gedreven. Toen is men me een tijdje vergeten. Je moet er wel bovenop blijven zitten, qua werk"

Over het inzicht dat ze als vijftiger heeft: "Ik zie mijn dochter Coco (17) met dingen worstelen die ik herken. Ik was al een eind in de vijftig toen ik de juiste therapeut vond die in staat was om me een frisse kijk op dingen te geven. En ik dacht: 'God, ik hoop dat Coco niet tot mijn leeftijd hoef te wachten om dingen echt te begrijpen. Er verandert zoveel en het duurt zo lang tot het kwartje valt."

Foto's (c) Getty Images

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in