Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

Cora van Nieuwenhuizen maakt carrièreswitch

De VVD-veteraan stopt per direct als minister. Cora van Nieuwenhuizen (58), demissionair minister van Infrastructuur en Waterstaat, heeft een nieuwe baan gevonden en gaat als lobbyist aan de slag.   Functie elders Per 1 oktober wordt Van Nieuwenhuizen voorzitter van Vereniging Energie-Nederland, ...

Cora van Nieuwenhuizen maakt carrièreswitch

De VVD-veteraan stopt per direct als minister.

Cora van Nieuwenhuizen (58), demissionair minister van Infrastructuur en Waterstaat, heeft een nieuwe baan gevonden en gaat als lobbyist aan de slag.  

Functie elders

Per 1 oktober wordt Van Nieuwenhuizen voorzitter van Vereniging Energie-Nederland, de branchevereniging van energiebedrijven. Die club vertegenwoordigt onder meer Shell, Eneco, RWE, GasTerra, Vattenfall, BP en Essent. Ook het Russische Gazprom is lid van de branchevereniging.

"Met haar ervaring in zowel Nederland als Europa kan Energie-Nederland samen met de leden de energietransitie verder gaan versnellen," zegt een woordvoerder.

VVD-veteraan

Van Nieuwenhuizen was sinds 2017 minister van Infrastructuur en Waterstaat. Daarvoor was ze jarenlang politiek actief voor de VVD en bekleedde ze bijna alle politieke functies die denkbaar zijn.

Zo was ze gemeenteraadslid, lid van Provinciale Staten en provinciebestuurder in Noord-Brabant, Tweede Kamerlid en lid van het Europees Parlement. Ook was ze dit jaar kort invaller op het ministerie van Economische Zaken en Klimaat. 

Visser nu minister

Van Nieuwenhuizen wordt opgevolgd door Barbara Visser, die staatssecretaris van Defensie was. Daarmee is de schier eindeloze stoelendans van het demissionaire kabinet weer een wissel rijker.

Foto's (c) ANP, Rijksoverheid

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in