'Laten we hopen dat ze Leco invliegen voor de finale.' 

Morgenavond zit ik met mijn twee beste vriendinnen, die ik al 39 jaar ken, voor de finale van het Eurovisie Songfestival. Net als vroeger zullen er Nibbits zijn. A zal zuinigjes opmerken dat ze dit jaar het hamsterwiel toch wel een beetje mist. En J zal nijver onze eigen scores bijhouden, zoals we dat als kind thuis al deden, toen we nog maar twee tv-netten hadden. Het is heerlijk om ouder te worden met vrouwen die met een ranjasnor om de mond ABBA nog live hebben zien winnen.

Ik ben al mijn hele leven dol op 'het Eurovisie'. Vroeger vanwege de glamour, nu vanwege de gekte en de liefde. Het is een veilige haven voor alles en iedereen die niet in een keurig afgemeten standaard hokje past. En het heeft het liefste publiek ooit, er wordt zelfs gejubeld voor de valszingers en de heul slechte acts. Combineer dat met artiesten die zichzelf niet al te serieus nemen en de legendarische puntentelling, en je hebt een topavond.

Article continues after the ad

Wat me brengt bij Laura Pausini (47), een van de presentatoren van deze editie. Fantastische zangeres, veel live-ervaring, powervrouw.

Pierpaolo Piccioli van Valentino had zijn best gedaan op de roze jurken van de eerste halve finale, maar wie had bedacht dat Morticia Addams Barbie een goede visagielook voor Laura zou zijn? Er zijn echt maar erg weinig mensen die opknappen van roze oogschaduw...  

Just sayin'. 

En aan haar enthousiasme lag het niet, hè? 

Ze zit al dagen lekker in de wedstrijd. 

Ook dit vond ik twijfelachtig, qua uitstraling. Laura zag eruit alsof ze in het goedje van de grootste sponsor was gedoopt.

En afgaand op de promofoto was dat toch niet helemaal de bedoeling. Alle drie de jurken van de tweede halve finale waren van Alberta Ferretti. 

Een van de ontwerpen was een zwarte draak die haar dikkig maakte en niets deed voor de camera, het bewijs dat ook Ferretti wel eens een slechte dag heeft. Gelukkig had men na uren wel iemand gevonden om Lau's haar minder druiperig te laten lijken.   

De look leidde namelijk wel erg af van dit hoogtepuntje in sfeer en zang. 

En op de promofoto was heur haar ook niet zo vettig. Kortom, ik hou mijn hart vast voor de finale. Qua kleding komt het vast wel goed, Versace, Gucci, Armani of Dolce & Gabbana pakken ongetwijfeld nog hun momentje. Maar voor haar en make-up hoop ik dat ze Leco invliegen. Laura verdient beter dan roze oogschaduw en een olieramp.

Foto's (c) Eurovision Songcontest

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in