Vivian Slingerland van Koffietijd schrijft een column voor Nouveau! 

Lieve Nouveau-lezers,

Ja! Het is eindelijk mijn beurt. Want naast mijn twee lieve collega’s ben ook ik vijftig geworden. Als laatste van de drie. En wat was dat fantastisch. Want naast dat ik de vijftig mocht aantikken, ben ik die dag ook nog ten huwelijk gevraagd door mijn grote liefde Bob.

En dat als grote verassing! Samen met mijn twee prachtige dochters had hij alles tot in de puntjes geregeld. Een verjaardag om nooit te vergeten.

En dus nog een feestje dat ik deze zomer ga vieren, als we de liefde vieren.

Article continues after the ad

'Erg inspirerend hoe Marjolijn de cursussen met zowel mannelijke als vrouwelijke poppen geeft'

Ik ben super dankbaar dat ik gezond 50 ben geworden. Met het ouder worden sta ik ieder jaar even stil bij mijn gezondheid. Ook bij Koffietijd besteden we hier vaak aandacht aan.

Hoe blijf je fit als je ouder wordt? Wat merk je aan je gezondheid en je lichaam na je 50e? Onlangs hadden we een gesprek met Marjolijn Rodenburg wat echt een eye-opener was. Het klinkt ongelofelijk, maar het is helaas waar: vrouwen worden minder gereanimeerd dan mannen. Daarom kregen wij een reanimatiecursus met een vrouwelijke pop. Erg inspirerend hoe Marjolijn de cursussen met zowel mannelijke als vrouwelijke poppen geeft. En hiermee hopelijk het verschil in het aantal reanimaties bij mannen en vrouwen wegneemt. 

'Heerlijk om zo uit mijn comfortzone getrokken te worden'

Ik laat me graag inspireren door vrouwen. En hoe fijn om inspirerende vrouwen met elkaar te delen? Nouveau’s hoofdredacteur Claudia Straatmans inspireert jullie graag, maar ze schuift ook regelmatig bij ons aan tafel. Laatst deelde zij de vrouwen van boven de vijftig die haar inspireren. Dit op het gebied van lifestyle. Want elke vrouw heeft weer iets bijzonders. Zo kunnen we genieten van actrice Brooke Shields haar zelfspot, koudwaterbaden met model Helena Christensen en sporten met fitnessgoeroe Joan McDonald. Heerlijk om zo uit mijn comfortzone getrokken te worden.

'Dan werkt heel hard ‘HIERRRRRR’ roepen niet meer. Ja, ik was de Sjaak...'

Dit jaar mochten we een nieuw gezinslid verwelkomen: Sjaak. Nee, geen baby, maar een puppy. Al heb ik mijn handen er net zo vol aan als bij de meiden zo’n 18 jaar geleden. Maar wat brengt Sjaak toch veel vreugde in huis.

Met dit weer vind ik het fijn om eropuit te gaan met Sjaak. Bij mij in de buurt is het heerlijk om te wandelen. Zo hebben mijn buren van die prachtige koeien. En ook Sjaak is erg geïnteresseerd in de koeien... en in hun koeienflats. En dan werkt heel hard ‘HIERRRRRR’ roepen niet meer. Ja, ik was de Sjaak... Dit weekend doe ik mijn rondje toch maar even met Sjaak aan de lijn.

'Ik vind niets fijners dan op de bank te ploffen met een heerlijke podcast'

In het weekend vind ik het ook gezellig om uitgebreid met het gezin te eten. Gelukkig worden we bij Koffietijd dagelijks geïnspireerd met de lekkerste recepten. En hoe leuk! Want vorige week kwam Paul de Leeuw met zijn zoon Kas langs. Zij schreven samen een kookboek en stonden in onze Koffietijd keuken om een lekkere stamppot te maken. Ja, stamppot kan dus ook gewoon in de lente. En ik vind niets fijner om daarna lekker op de bank te ploffen met een heerlijke podcast

Ik hoop dat jullie een heerlijk en ontspannend weekend hebben en wat inspiratie hebben kunnen opdoen. Volgende week is het weer de beurt aan Quinty om jullie te inspireren. En ik zal over een aantal weken mijn favoriete momenten weer met jullie delen.  

Liefs, Vivian

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in