Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

Quinty Trustfull: 'Marilyn Monroe was óók niet maatje Zero, hè?'

Exclusief voor Nouveau: een column van Quinty! Vijftig zijn? Bij Koffietijd weten ze er alles van. Presentatoren Quinty Trustfull, Pernille La Lau, Vivian Slingerland (samen 150 jaar) delen om de beurt hun leukste lifestyle fragmenten uit Koffietijd op Nouveau.nl. Vandaag de week van Quinty, met ...

Quinty Trustfull: 'Marilyn Monroe was óók niet maatje Zero, hè?'

Exclusief voor Nouveau: een column van Quinty!

Vijftig zijn? Bij Koffietijd weten ze er alles van. Presentatoren Quinty Trustfull, Pernille La Lau, Vivian Slingerland (samen 150 jaar) delen om de beurt hun leukste lifestyle fragmenten uit Koffietijd op Nouveau.nl. Vandaag de week van Quinty, met extra aandacht voor Pink Ribbon. 

Lieve Nouveau-lezers,  

Het is vandaag weer aan mij om een column voor jullie te schrijven met al mijn favoriete Koffietijd-momenten van afgelopen tijd. En dat vind ik toch altijd zo enig! Dit keer een column met veel nieuwe dingen die ik heb geleerd, maar ook onderwerpen die echt dicht bij me staan.  

Eén van de dingen die ik heel bijzonder vind is mijn werk als ambassadrice van Pink Ribbon. Ik ben helaas mijn moeder veel te jong verloren aan de gevolgen van borstkanker en daarom gaat dit werk mij echt aan het hart. Ik hoop dat ik als ambassadrice de ziekte meer onder de aandacht kan brengen. Want helaas krijgt nog steeds 1 op de 7 vrouwen borstkanker.

In de maand oktober staan we altijd even extra stil bij de ziekte tijdens de borstkankermaand. Dit keer met het thema zelfliefde. Zelfliefde is voor iedereen belangrijk, want met zelfliefde ben je niet alleen liever voor je lichaam, maar leer je je lichaam ook kennen. Waaronder ook je borsten. En dat is enorm belangrijk voor het op tijd signaleren van borstkanker. Als ambassadrice mocht ik de borstkankermaand aftrappen met het speciaal ontworpen armbandje. Het ‘omarmbandje’, want een stevige omarming geeft troost, een warm gevoel, erkenning en steun. En een omarming is voor iedereen die met borstkanker te maken krijgt enorm belangrijk. 

Ik vind dat vrouwen sowieso meer zelfliefde mogen hebben. Zichzelf mogen omarmen zoals ze zijn en zichzelf niet te veel vergelijken met anderen

Zelfliefde, dat vind ik nou een mooi thema. Ik vind dat vrouwen sowieso meer zelfliefde mogen hebben. Zichzelf mogen omarmen zoals ze zijn en zichzelf niet te veel vergelijken met anderen. Want als je van je eigen lichaam houdt, dan zorg je meteen ook beter voor je lichaam. En dat is echt belangrijk, want met je lichaam moet je je hele leven doen. Bij Koffietijd hebben we een aantal tips op een rijtje gezet om nóg beter te worden in het houden van jezelf en je eigen lichaam.  

Marilyn Monroe

Dat we onszelf steeds meer vergelijken met anderen komt natuurlijk door social media en daarmee alle perfecte lichamen die voorbijkomen. Daarom vind ik het goed en belangrijk dat vrouwen ook inzien dat dit helemaal niet ‘normaal’ is.