De Koffietijd-presentator neemt even de week met je door. 

Vijftig zijn? Bij Koffietijd weten ze er alles van. Presentatoren Quinty Trustfull, Pernille La Lau, Vivian Slingerland (samen 150 jaar) delen om de beurt hun leukste lifestyle fragmenten uit Koffietijd op Nouveau.nl. Vandaag komt Quinty weer aan het woord! 

Lieve Nouveau-lezers,    

Wat leuk dat het deze week weer aan mij de beurt is om mijn favoriete Koffietijd momenten te delen. Want afgelopen weken heb ik weer hele fijne en mooie gesprekken gehad. Genoeg inspiratie! Van nieuwe recepten tot beautyrituelen en inspirerende gesprekken. Ik hoop dat jullie ook zo genieten van deze onderwerpen als ik. 

'Ik vind het altijd enig als er vrienden van mij in de show langskomen'

Een paar weken terug kwam een goede vriend van mij langs en vast een bekende van jullie: Jan Smit. Jan en ik kennen elkaar al jaren en we werken rond de kerst vaak samen. We presenteren dan een gala ten behoeve van de jeugdopleiding in Volendam. Ik vind het altijd enig als er vrienden van mij in de show langskomen. Wat ben ik blij om te horen dat het goed gaat met Jan en dat hij nu enorm van zijn gezin geniet. Ook kwam hij vertellen over zijn eigen animatiefilm. Dat ziet er superleuk uit!  

Article continues after the ad

'Fantastisch om te zien hoe Nice de tradities durft te doorbreken'

Door wie ik ook altijd enorm geïnspireerd raak en iemand die ik enorm bewonder is mijn vriendin Nice. Nice komt zelf uit de Masai community en strijdt al twintig jaar tegen meisjesbesnijdenis. Ze heeft met haar eigen ritueel, wat een alternatief is voor de besnijdenis, al 20 duizend meisjes mogen behoeden. Ik heb haar negen jaar geleden bezocht in Kenia en ik bewonder haar enorm. Wat was het fantastisch om te zien hoe zij de tradities durft te doorbreken. Voor haar prachtige werk heeft zij een ‘Four Freedom Award’ gewonnen. Een prestigieuze prijs die Nelson Mandela ook ooit heeft mogen ontvangen. Ze heeft deze wat mij betreft dubbel en dwars verdiend.

'Oefeningen voor een stralende huid. Wie wil dat nou niet?'

Dan iets heel anders: het ouder worden. Het is iets wat ik omarm. Maar ik vind het wel fijn om zo goed mogelijk voor mezelf te zorgen en mezelf te verzorgen. Gelukkig krijgen we bij Koffietijd op het gebied van beauty enorm veel tips. Zo liet onze beautyexpert Maaike Dorsteen de nieuwste trend op het gebied van natuurlijk ouder worden zien: face yoga. Dit keer gaf ze een aantal oefeningen voor een stralende huid. Wie wil dat nou niet? Het is zeker het proberen waard. Ook al ziet het er misschien gek uit. Ik ben echt iemand die natuurlijk ouder wil worden. Gewoon naturel!

Maar ze zeggen: beauty komt van binnenuit. En daar geloof ik ook heilig in. Ik sport veel en probeer zo gezond mogelijk te eten. Ook daar zit je goed bij Koffietijd, want onze kok London weet altijd hoe je een feestje van je eten kunt maken. Zelfs als het gezond is! Dit keer maakte hij een heerlijke groene lentesalade. Met bonen! En daar ben ik echt dol op. 

Ik vond het weer leuk om mijn favoriete momenten met jullie te mogen delen. Volgende week is het de beurt aan Pernille. Over een aantal weken zal ik jullie weer schrijven. Fijn weekend!   

Liefs, Quinty

Openingsfoto (c) Nouveau / DPG Media 2022

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in