Pernille La Lau van Koffietijd schrijft een column voor Nouveau! 

Vijftig worden? Bij Koffietijd weten ze er alles van. Voortaan delen presentatoren Quinty Trustfull, Pernille La Lau, Vivian Slingerland (samen 150 jaar) hun leukste lifestyle fragmenten uit Koffietijd wekelijks op Nouveau.nl. Vorige week was de kick-off aan Quinty die haar favoriete powervrouwen op een rijtje zette, vandaag vertelt Pernille over haar favoriete momenten uit de uitzending.

Lieve Nouveau-lezers,    

Ook ik mocht afgelopen jaar de 50 aantikken. Ja, ik hoor nu officieel bij de 50 club. En wat voelt het fantastisch. Ik ben enorm dankbaar voor mijn gezondheid, mijn prachtige kinderen, mijn lief, het leven en natuurlijk Koffietijd. Want ook bij Koffietijd heb ik mijn 50e goed gevierd.

Samen met mijn collega’s hebben we er een goed feestje van gemaakt. Want niet alleen mijn verjaardag, maar ook die van Quinty en Vivian werden gevierd. Driemaal feest dus. Het werken bij Koffietijd is voor mij sowieso een feest en ik heb zoveel moois meegemaakt afgelopen jaren. Van prachtige en inspirerende gesprekken tot aan hilarische momenten. Ik vind het daarom ook superleuk dat ik mijn favoriete Koffietijd momenten met jullie mag delen. Om zo ook jullie te inspireren.  

Article continues after the ad

'Traditionele Italiaanse pasta, dat is echt mijn ultieme comfortfood'

Eén van mijn grote liefdes is eten. En dan vooral Italiaans eten. Ik hou enorm van Italië en ga er graag heen. Heerlijk ontbijten met een echte cappuccino en gebak. En ‘s avonds uitgebreid dineren met vrienden en familie. Ik hoop altijd dat – en vraag vaak ook stiekem aan London of – er pasta wordt gemaakt tijdens de uitzending. En dan natuurlijk een authentieke en traditionele Italiaanse pasta. Want dat is echt mijn ultieme comfortfood. Toen de uitzending dan ook in het teken stond van mijn comfortfood, wist ik meteen wat ik wilde maken samen met London: Pasta all'Amatriciana. Met dit gerecht waan ik me weer helemaal in het prachtige Italië. En nu met dit heerlijke weer al helemaal. 

'Na de uitzending ga ik vaak door om te sporten'

Naast al dat heerlijke eten, moet ik natuurlijk ook wel een beetje in shape blijven. Fit blijven is dan ook iets waar ik veel mee bezig ben. Na de uitzending ga ik vaak door om te sporten. Ook bij Koffietijd proberen wij iedereen te inspireren om gezond en in beweging te blijven. Zo leerde ik laatst dat wij Nederlanders kampioen stilzitten zijn... Daar schrok ik wel van. Tijd om dus meer te bewegen. Al is het maar een minuut. Olga Commandeur was bij ons te gast om het te hebben over ‘de Nationale Beweegminuut’. En gaf ons goeie tips. Ik ga er gelijk mee aan de slag. Na de Koffietijd uitzending ga ik nu standaard een minuutje bewegen. Jullie ook?  

'Enorm interessant om te horen wat dat ‘doomscrollen’ met ons brein doet'

Naast een gezond lichaam, ben ik ook veel bezig met een gezond brein. Zo had ik onlangs een bijzonder gesprek met neuropsycholoog Margriet Sitskoorn over ‘doomscrollen’. De oorlog in Oekraïne gaat ons allemaal aan en het tragische nieuws horen we dagelijks om ons heen. We willen graag alles weten en blijven scrollen door artikelen, video’s en tweets. Ook al beïnvloedt het ons humeur. Enorm interessant om te horen wat dat ‘doomscrollen’ met ons brein doet. Iets waar ikzelf in de coronatijd me erg bewust van ben geworden.  

'Dit keer moesten we dansen met een cowboyhoed en... blikjes'

Maar mijn ultieme tip voor een gezond en gelukkig leven blijft toch: lachen. En ja, dat doe ik veel. Ook tijdens de uitzendingen. Elke vrijdag worden we weer voorzien van de grappigste virals door onze entertainmentdeskundige Eline. Dit keer moesten we dansen met een cowboyhoed en... blikjes. Wat heb ik weer in een deuk gelegen. Durven jullie deze viral ook aan? Wel op hakken hè!  

Lieve Nouveau-lezers, ik hoop dat jullie net zo geïnspireerd zijn als ik door deze gesprekken. En dat jullie maar fit en lachend het weekend in mogen gaan. Volgende week zal Vivian haar favoriete momenten met jullie delen. En ik kan niet wachten tot het weer mijn beurt is.  

Liefs, Pernille   

  

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in