Lenette van Dongen beantwoordt prangende levensvragen! 

Cabaretière Lenette van Dongen weet dat het allemaal niet vanzelf gaat in het leven en de liefde. Soms moet je je in bochten wringen om te vinden wat je zoekt. In Nouveau buigt ze zich met liefde en humor over brandende vragen.
 
INGEDUT SEKSLEVEN

Ik ben een vrouw van 54 met man en twee vol­wassen kinderen. Mijn seksleven is ingedut. Mijn man zit liever achter de computer dan aan mij. Ik heb me voorgenomen hier in 2022 verandering in te brengen. Maar hoe? Zwaaien met lingerie helpt niet. Jij nog tips?
Loes - Vlaardingen

Lenette: 
Lieve Loes, als ik zou weten hoe je na een lange relatie en samen twee kinderen volwassen laten worden ook nog een briljant seksleven kan onderhouden, zou ik een succesvolle internationale carrière als spreker en openbare wijsneus hebben.
 
Ik vond het zelf behoorlijk klunen om ‘het’ wakker te houden. Je kent elkaar zo door en door, elk zuchtje, elk gebaartje – niks verrast meer. En dan is er nog die koffer vol oude teleurstellingen onder het bed, die elk moment kan openspringen. Het is best even zoeken om nog een lustig hormoontje wakker te krijgen.

'Vooral de drie G’s aanhouden: gunnen, geven en gul'

Het advies dat ik ooit kreeg: niet wachten tot je allebei zin hebt, gewoon zin maken en DOEN. Dan komt alles vanzelf weer op gang. En vooral de drie G’s aanhouden: gunnen, geven en gul.
Ik zou als eerste een fijne fles massageolie kopen. Dan de stekker uit zijn computer trekken en niet luisteren naar zijn protesten omdat je zijn candycrush­record verprutst. Neem hem vastberaden bij de hand en leid hem naar bed.

'Als hij iets terug wil doen: alleen een kus op z’n voorhoofd geven'

Daar geef je hem met inzet van je gehele lichaam een fenomenale massage. Daar heeft nog nooit iemand bezwaar tegen gemaakt. Als hij iets terug wil doen: alleen een kus op z’n voorhoofd geven, hem toedekken met een zacht dekentje en iets lekkers gaan koken. Dat was in ieder geval waar ik van droomde als het bij ons weer eens was ingedut.
 

Heb je ook een prangende levensvraag op het gebied van liefde, relatie, seks, mentale gezondheid of een beetje leuk ouder worden? Stel 'm onder vermelding van 'Vraag voor Lenette' aan redactie@nouveau.nl 

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in

Article continues after the ad