En wie eerde de lintjesregen van 2021 nog eens meer? 

Altijd spannend: 2828 Nederlanders hebben vandaag te horen gekregen dat het ’Zijne Majesteit de Koning heeft behaagd’ hun een koninklijke onderscheiding toe te kennen.

Een van hen was cabaretier Claudia de Breij (46), die haar lintje kreeg opgespeld door burgemeester Sharon Dijksma van Utrecht. De Breij werd niet alleen onderscheiden voor haar artistieke betekenis, maar ook voor haar grote sociaal-maatschappelijke betrokkenheid. Ze zet zich in tegen eenzaamheid voor ouderen en voor (zieke) kinderen. Daarnaast is ze erg betroken bij de LHBTIQ+-gemeenschap in Nederland.

In totaal zijn zoals gezegd 2.828 Nederlanders vandaag koninklijk onderscheiden voor hun bijdrage aan de samenleving. Onder hen zijn 998 vrouwen en 1830 mannen. De meeste lintjes gaan naar onbekende burgers die belangeloos inzetten voor verenigingen en goede doelen en ander vrijwilligerswerk doen. 

Article continues after the ad

Foto (c) ANP

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in