Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

Christina Applegate, welkom bij de Happy 50 Club!

En er zit een Nederlands tintje aan het feestje in LA. Je herinnert je Christina Applegate vast nog wel als niet al snuggere promiscue Kelly Bundy, de blonde dochter in de sitcom Married… with Children... ... die van 1987 tot 1997 te zien was. Het was niet haar eerste rol, toen ze haar eerste com...

Christina Applegate, welkom bij de Happy 50 Club!

En er zit een Nederlands tintje aan het feestje in LA.

Je herinnert je Christina Applegate vast nog wel als niet al snuggere promiscue Kelly Bundy, de blonde dochter in de sitcom Married… with Children...

... die van 1987 tot 1997 te zien was.

Het was niet haar eerste rol, toen ze haar eerste commercial opnam, was ze nog maar drie maanden. Er volgden er velen en ze speelde ook met haar moeder in een soap. 

Applegate wist haar start als kindster succesvol uit te bouwen tot een carrière als volwassene en speelde naast filmrollen in series zoals Jesse, Friends en Samantha Who? Daarnaast maakte ze furore op Broadway in Sweet Charity. Haar meest recente hit was de Netflix tragikomedie Dead To Me.  

Ze is gescheiden van acteur Johnathon Schaech en sinds 2009 samen met de Nederlandse bassist Martyn LeNoble, met wie ze dochter Sadie Grace (10) heeft.

Christina en haar gezin in 2016

Christina heeft ook de nodige tegenslagen in haar leven gehad. In 2008 werd ze getroffen door borstkanker; omdat ze het erfelijke BRCA-gen bleek te hebben, liet ze haar beide borsten amputeren. Van chemo zag ze af, omdat ze nog heel graag een kind wilde. Een paar jaar na de geboorte van Sadie liet ze preventief ook haar eierstokken weghalen.

In augustus maakte ze bekend dat ze de diagnose Multiple Sclerose (MS) had gekregen. 'Je bent je daar nooit niet bewust van," zei ze daarover in een talkshow, waarin ze ook vertelde dat ze al sinds 2008 last van symptomen had. "Het is tot nu toe een vreemde reis geweest," zegt ze. "Maar ik krijg zoveel steun van mensen die ik ken met dezelfde ziekte. "Het is een zware weg, maar zoals iedereen weet loopt die weg door. Tot een of andere klootzak hem blokkeert."

Ze is blij met alle steun en het lotgenotencontact sindsdien. 

Christina en Selma in 2002

Een van die vrienden is Selma Blair, met wie ze in The Sweetest Thing speelde. Toen Christina met haar diagnose naar buiten kwam vroeg ze om rust en privacy, om het een en ander op haar eigen manier te verwerken. We wensen haar een goede dag toe, om in besloten kring haar 50ste verjaardag te vieren. Happy Birthday, Christina!

Foto's (c) Brunopress, Getty Images

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in