'Ik zou het leuk vinden als ik nog een paar jaar tv mag maken.'

Chazia Mourali verdween in 2007 vrij abrupt van de buis. Ze had een dochter gekregen, ze wilde er zijn voor Jasmijn. "Ik wilde zo graag dat ze in een goede wereld terechtkwam, dat vond ik een belangrijke keuze," zegt Chazia in het Algemeen Dagblad. "Niet iedereen begrijpt dat, dat je zo’n keuze maakt die gaat om iets groters dan jezelf, maar ik wilde er voor haar zijn."

Article continues after the ad

Het is volgens haar een goede keuze geweest. "Er is een Australische verpleegkundige die gesprekken heeft gevoerd met mensen op hun sterfbed," zegt Mourali. "Waar heb je spijt van? Het antwoord luidde nooit – en dat geloven mannen niet: ik heb te weinig seks gehad. Nooit: ik heb te weinig kunnen bungee­jumpen, het is altijd: ik ben te weinig bij mijn kinderen geweest, ik heb te weinig gezegd wat ik op m’n lever had. De tijd die ik in Jasmijn heb gestoken, is dat verloren tijd geweest? De tijd dat ik mantelzorger was voor mama? Wat zou ik het erg hebben gevonden om niet bij haar te zijn geweest toen ze ziek was."

Liefhebbers van klassieke muziek weten dat Chazia sindsdien, onder meer, programma’s presenteert op Radio 4. Inmiddels is ze ook weer op televisie te zien geweest met een zeer bekijkenswaardige reeks over haar grote liefde: opera in het algemeen en het leven van Puccini in het bijzonder. Ze is niet alleen een kenner; vergeet de bitchy presentator van De Zwakste Schakel: Chazia heeft een romantische ziel.  

Over haar tegendraadse carrière in Hilversum zegt Mourali: "Adriaan van Dis zei ooitL ‘Ze moeten nog een beetje aan je wennen’. Ik ben nu 57, ik hoop dat dat moment gekomen is. Ik zou het heel leuk vinden als ik nog een paar jaar tv zou mogen maken. En misschien klink ik nu weer politiek correct en gutmensch en irritant, maar ik zou dat ook voor andere vrouwen goed vinden – dat je televisie mag maken omdat je een verhaal te vertellen hebt en niet omdat je 20 bent en blond."

Foto (c) NTR

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in