De vrouw achter je nieuwe Netflix-verslavingen.

Twee originele series en meerdere films, dat is de deal die media-ondernemer Monsunmola 'Mo' Abudu (56) tekende bij Netflix met haar productiemaatschappij EbonyFilms, gespecialeerd in moderne Afrikaanse verhalen voor een internationaal publiek.

Article continues after the ad

Mo een Nigeriaanse mediamagnaat, producer en filantroop die door Forbes Africa's Most Successful Woman is gedoopt en hoog in de lijst met '25 Most Powerful Women in Global Television' staat, volgens de Hollywood Reporter. De 'Oprah Winfrey van Afrika' is een van de drijvende krachten achter 'Nollywood', de bloeiende Nigeriaanse filmindustrie die sterk in opkomst is.

Misschien dat je haar meest bekende Netflix-productie al hebt ontdekt: Òlòturé vertelt het verhaal van een jonge journaliste die zich voordoet als prostitué om een syndicaat in mensenhandel aan te pakken. Ze komt terecht in een wereld vol uitgebuite vrouwen en genadeloos geweld. Geen feelgood-tv, wel een erg interessante en aangrijpende film.

In aantocht: Death and the King’s Horseman, een verfilming van Nigeria's eerste Nobelrijs laueraat Wole Soyinka. En Lola Shoneyin’s boek The Secret Lives of Baba Segi’s Wives "en nog veel meer, maar deze hebben we al aangekondigd," zegt Abudu.

Wat moeilijker te vinden, maar ook de moeite waard: haar film Fifty, over vier vrouwen met een midlifecrisis. "Ik werd in het jaar dat die film uitkwam zelf vijftig en dat doet toch wat met je, op zoveel manieren. Ik voelde zoveel ervaring en kracht in me dat ik dacht: ik ga dit gewoon doen." Andere aanraders van haar hand: The Royal Hibiscus Hotel en de juridische tv-serie Castle & Castle. Veel van haar producties zijn te streamen op StarTimes.

Abudu is gescheiden, heeft een zoon en een dochter en woont sinds 1993 in Lagos, waar ze ook bekend staat als stijlicoon.

En als je haar Insta ziet, begrijp je dat ook wel: het gaat van klassieke powerdressing tot glamour en edgy.  

Foto's (c) Mo Abudu

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in