De vakantie van de premier: doorwerken, maar dan met minder kleren aan
De vakantie van de premier: doorwerken, maar dan met minder kleren aan

Afgaand op zijn gebel en geapp valt het wel mee qua reces.

Het is heerlijk komkommernieuws: de minister-president, op een Oostenrijks balkon, in zijn zwembroek. Niet meteen gaan roepen dat het land in brand staat, volgens Evert Santegoeds van Privé waren er nu niet echt vakantievibes te bespeuren.

"Hij viert vakantie in zijn eentje," zegt Santegoeds in de podcast Strikt Privé. "Het is een bijzondere reportage van een toch vrij zonderling figuur, mag ik wel zeggen, die alleen op een balkon zit en daar de hele dag zit te appen en bellen en dat kennelijk als vakantie beschouwt."

Evert vindt het gek dat Rutte helemaal niets gedaan heeft. "Het is een prachtig hotel met ruime kamers. Hij heeft daar een paar dagen gezeten. Beneden ligt een fantastisch zwembad en daar heeft hij zich niet eens aan gewaagd. Dat zou je toch wel doen, want de temperaturen lopen ook in Oostenrijk op tot boven de 30 graden."

Article continues after the ad

Rutte is overigens inmiddels alweer een paar dagen terug in Nederland. Gisteren was er een overleg tussen de coalitiepartijen over de begroting en hoe het leven voor Nederlanders betaalbaar moet blijven.

Foto (c) Getty Images

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in