Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

Willeke Alberti vanavond voor het laatst in het theater

'Ik heb alles gedaan, ik mag niet mopperen.' In het Concertgebouw in Amsterdam neemt Willeke Alberti vanavond  afscheid van het theater. Nou ja, in elk geval wat betreft haar solo-theatertournees, verduidelijkt ze tegenover het ANP. "Het kan best zijn dat iemand die me lief is het theater ingaat ...

Willeke Alberti vanavond voor het laatst in het theater

'Ik heb alles gedaan, ik mag niet mopperen.'

In het Concertgebouw in Amsterdam neemt Willeke Alberti vanavond  afscheid van het theater. Nou ja, in elk geval wat betreft haar solo-theatertournees, verduidelijkt ze tegenover het ANP. "Het kan best zijn dat iemand die me lief is het theater ingaat en me vraagt een liedje te zingen. Als dat niet te vaak is dan doe ik het met liefde."

Ze wil hierna ‘meer voor de zorg zingen’. De zangeres treedt nu al vaak in zorgcentra op. "Dat is eigenlijk iets wat ik al heel lang van plan was”, vertelt Alberti. "In het theater rust er veel op je schouders. Die schouders wil ik wat rust gunnen. Ik word in februari 78, het is dan toch op naar de 80, hè. Maar zolang ik me zo fit voel, blijf ik lekker optreden." Zij het dan op bescheidenere schaal, dus.

Willeke begon op haar 11de met zingen, speelde in films en musicals, trad duizenden malen op en had hits met Morgen ben ik de Bruid en Spiegelbeeld.

"Ik heb alles gedaan”, zegt ze. "Ik mag zeker niet mopperen."

Stoppen met toeren geeft ook meer tijd en ruimte voor haar privéleven, want haar werk zorgde weleens voor ‘dilemma’s’ op dat vlak, aldus Alberti. "Zeker met de kleinkinderen, dat je alles graag wil meemaken." Ze vindt tijd hebben voor haar familie erg belangrijk, vervolgt ze. "Succes is mooi, maar de liefde is toch het allerbelangrijkste in het leven.”

Foto's (c) Nouveau / DPG Media, Brunopress

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in