Naomi Biden trouwt thuis bij opa Joe.

Er gebeurt veel op het Witte Huis, maar bruiloften zijn er best schaars. Dit jaar is het weer eens zover: Naomi Biden (28), de kleindochter van president Biden, geeft er in november haar jawoord aan haar verloofde Peter.

Haar vader Hunter Biden is niet helemaal onbesmuikt (onlangs kwam hij in het nieuws toen bleek dat hij zijn beveiligers in een huis van 30.000 dollar per maand laat wonen, eerder waren er 'compromitterende e-mails'), maar de Bidens staan er in algemene zin natuurlijk goed op bij grote delen van de VS. En ver daarbuiten.

Article continues after the ad

En tja, als je opa en oma dan toch in het Witte Huis wonen, kun je daar maar beter van profiteren. 

"We zijn mijn opa en oma eindeloos dankbaar voor de kans om onze bruiloft in het Witte Huis te vieren", schrijft de First Kleindochter op Instagram.

De planning is nog in volle gang, maar het wordt geheid een mooie dag die we niet willen missen.

Naomi is de oudste dochter van Hunter Biden, het enige nog levende kind van president Biden met zijn overleden echtgenote Neilia. Zij kwam in 1972 om het leven tijdens een auto-ongeluk, samen met dochter Naomi naar wie broer Hunter zijn dochter vernoemde. Hunters oudste broer Beau overleed in 2015 aan een hersentumor.

In 1977 trouwde president Biden met Jill Biden.

De bruid heeft een bijzonder hechte band met haar opa. Toen hij nog als vice-president werkte onder Barack Obama, ging ze wel eens met hem mee op reis. Ze studeerde rechten aan Columbia en heeft ook een graad in internationale betrekkingen. Ze woont en werkt in Washington, dus de bruiloft wordt een thuiswedstrijd.

De vorige bruiloft in het Witte Huis stamt alweer uit 2008, toen Jenna Bush er haar receptie hield. De dochter van George W. dus. Eerder was het de trouwlocatie van de dochters van president Lyndon B. Johnson en die van president Woodrow Wilson en president Nixon.

Beeld: ANP

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in