Peter en zij zijn 34 jaar samen, waarvan 32 jaar getrouwd.

Het begon allemaal in Cannes, waar Viola van Emmenes, zoals ze toen heette, 34 jaar geleden haar echtgenoot Peter Holt leerde kennen. "We waren beiden in Cannes voor ons werk," zegt Viola in Story. "Ik kwam hem ’s avonds in een bar tegen. Ik was vrijgezel en twee mannen die aan de bar stonden, probeerden me te versieren. Daar had ik geen zin in. Maar ze bleven doorgaan."

Viola nam geen van beide mannen serieus. Dat deed ze wel toen ze Peter zag, die voorbijliep. "Hij hoorde de mannen aan en zei: Ik ga even naar het toilet en wanneer ik terugkom, dan weet je wel met wie je meegaat. Toen dacht ik: ja, dat is karakter!"

Article continues after the ad

Viola in 1969

Ze trouwden twee jaar later, op 21 juni op Slot Zeist en ze nam zijn achternaam aan, iets waarvoor ze in omroepland voor gek werd verklaard, omdat ze onder haar eigen naam op dat moment enorm bekend en succesvol was, dankzij Klasgenoten en de 5 Uur Show.

Viola en Peter in 2004

Voorheen 'Frivola' was echter zeker van haar zaak. " 'Vanaf de eerste dag dat we elkaar ontmoetten, begreep Peter mij en ik hem. We hebben elkaar alles verteld over ons verleden. We kennen elkaar door en door," zegt Viola in het AD. "Het is niet zo dat we elkaar andere partners toestaan, maar we claimen elkaar niet. We kennen onze grenzen."

'Ik ging me 'Holt' noemen, als eerbetoon aan Peter van wie ik toen al wist dat hij de liefde van mijn leven is'

Nadat ze Peter leerde kennen, is er nooit meer een andere man geweest in het leven van Viola: "Voor mij was dat ook de start van een nieuwe fase in mijn leven." En die achternaam? "Ik ging me 'Holt' noemen, als eerbetoon aan Peter van wie ik toen al wist dat hij de liefde van mijn leven is."

Foto's (c) ANP, Brunopress

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in