Je kunt iets maar lekker vinden.

David Beckham (46) beklaagt zich dat zijn vrouw Victoria (47) al 25 jaar dezelfde maaltijd als diner eet. De enige keer dat ze wel eens wat anders at, was toen ze zwanger was van Harper, inmiddels ruim tien jaar geleden.

"Ik kan behoorlijk emotioneel worden over eten en wijn," zegt hij in de River Cafe Table 4 podcast. "Als ik iets geweldigs eet, wil ik dat iedereen het proeft. Helaas ben ik getrouwd met iemand die de afgelopen 25 jaar altijd hetzelfde eet. Vanaf het moment dat ik haar leerde kennen eet Victoria alleen maar gegrilde vis en gestoomde groenten."

Article continues after the ad

"Daar wijkt ze maar zeer zelden van af. De enige keer dat ze wel eens wat van bord wilde proeven, was toen ze zwanger was van Harper (10) en ik vond dat geweldig. Het is nog eens van mijn favoriete avonden. Ik weet niet meer wat het was, maar ik weet wel dat ze het sindsdien nooit meer heeft gegeten."

David kookte ter ere van het Chinese nieuwjaar in de keuken van topchef Gordon Ramsay (as you do) een nieuw gerecht: 'sweet & sour mandarin fish'. Het ligt niet voor de hand dat Vic is aangeschoven, want de vis was niet gegrild, maar gebakken en de groenten waren niet gestoomd, maar zaten in een koolhydraatrijke saus.

Van Victoria is bekend dat ze vooral veel naar eten kijkt en nogal wat avocado's nuttigt. In dezelfde podcast zegt ze: "Ik ben voor restaurants hun grootste nachtmerrie. Ik hou van gestoomde groenten en een beetje balsamico die ik zelf doseer. Ik hou van een simpele bereiding, ik hou niet van olie, boter of sauzen. Dit is het punt waarop ik nóg saaier ga klinken in de afdeling voedsel."

"Mijn comfort food is een sneetje volkorentoast met zout. Het zijn de koolhydraten die het troostrijk maken en ik ben dol op zout. Op mijn verjaardag neem ik een stukje vruchtencake."  Het doet ons met weemoed denken aan de bruidstaart van de Beckhams in 1999...

Foto's (c) Getty Images

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in