© Olivia Newton John
© Olivia Newton John

Voor altijd Hopelessly Devoted Sandy in Grease.

Brits-Australische zangeres en actrice Olivia Newton-John is maandag op 73-jarige leeftijd overleden. Ze was vooral bekend van haar rol als Sandy in de film Grease.

'Ze is vredig ingeslapen, omgeven door familie en vrienden'

Het overlijden van Newton-John werd op haar officiële Facebook-account bekendgemaakt door haar echtgenoot John Easterling. Ze is "vredig ingeslapen, omgeven door familie en vrienden" in haar huis in Californië, aldus Easterling.

Article continues after the ad

Olivia werd geboren in Cambridge en groeide vanaf haar zesde op in Australië. In Melbourne trad ze vanaf haar veertiende op met een vriendinnengroepje en kreeg als 'Lovely Livvy' al snel optredens in tv-shows. Vanaf 1965 zong ze professioneel, eerst in Australië, later in Engeland. 

Haar eerste hit If Not For You was geschreven door Bob Dylan en geproduceerd door Beatle George Harrison. Het leverde in 1971 haar eerste internationale hit op, die leidde tot een mooie carrière.

Olivia werd in 1992 voor het eerst getroffen door borstkanker. In 2017 keerde de ziekte terug en maakte ze bekend dat ze er in 2013 ook voor was behandeld. Toen ze in 2017 weer ziek werd, was het uitgezaaid in haar botten, wat haar veel pijn bezorgde.

Newton-John verwierf grote bekendheid met haar rol in de film Grease. Ze speelde Sandy, het vriendinnetje van John Travolta's personage Danny, dat van Brave Sandy naar Pittige Sandy ging. 

Met hem zong ze ook meerdere nummers in de film, waarvan You're The One That I Want en Summer Nights de grootste hits waren.

De in Engeland geboren Newton-John, die ook over een Australisch paspoort beschikte, scoorde solo ook vele hits. De nummers I Honestly Love You (1974) en Physical (1981) leverde haar een Grammy op voor Beste Nummer van het Jaar. Persoonlijk vond Olivia, die een groot dierenliefhebber was, The Dolphin Song haar beste nummer. 

Onder Olivia's nabestaanden haar man John Easterling...

...en haar dochter Chloe uit een eerdere relatie.

Foto's (c) Getty Images 

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in