Mila en haar man Ashton zijn een inzamelingsactie begonnen.

Het was nog relatief stil in Hollywood op het gebied van steun aan Oekraïne. Daar is verandering in gekomen nu powerkoppel Ashton Kutcher en Mila Kunis een inzamelingsactie begonnen waarmee ze 30 miljoen dollar hopen op te halen voor hulp aan Oekraïne. Ashton en Mila zullen de eerste 3 miljoen die binnenkomt zelf verdubbelen.

Milena Markovna Kunis is geboren in Oekraïne. Ze was zeven toen haar ouders met haar en haar broer naar de Verenigde Staten vluchtten. Daar werd ze later bekend als Jackie Burkhart in de comedy That '70s Show, maar ze speelde ook in Black Swan en in vele andere films. Ashton is naast acteur een zeer succesvol investeerder in high tech start-ups. Hij was haar co-star in That '70's Show, ze hebben samen twee kinderen.

Article continues after the ad

"Ik ben in 1983 in Chernivtsi in Oekraïne gebore.", vertelt Kunis in een filmpje dat zij en Kutcher opnamen voor de actie. "Ik ben in 1991 naar Amerika gekomen en heb mezelf altijd als trotse Amerikaan gezien. Ik hou van dit land en alles wat het gedaan heeft voor mijzelf en mijn familie. Maar ik ben nooit trotser geweest om Oekraïense te zijn dan nu."

Kutcher vervolgt: "We zijn allemaal getuige van de moed van de mensen in het land waarin zij is geboren, maar we zien ook allemaal wat de mensen die voor hun veiligheid hebben gekozen nu nodig hebben."

Het stel legt vervolgens uit dat het geld dat zij inzamelen gaat naar Flexport, een organisatie die vluchtelingen bijstaat met hulp en goederen in Polen, Roemenië, Hongarije, Slowakije en Moldavië en naar Airbnb, dat gratis tijdelijke huisvesting biedt aan vluchtelingen uit Oekraïne. Ze hebben inmiddels al meer dan 6,9 miljoen dollar ingezameld.

Foto's (c) Brunopress, Getty Images

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in