Ze besteedde al meer dan een half miljoen dollar aan plastische chirurgie.

“Ik ben op een leeftijd dat je gewoon naar huis wilt,” zegt Sharon Osbourne, die na jaren in Amerika te hebben gewoon op het punt staat terug naar Engeland te verhuizen, in de Daily Mail. “Ik heb echt heimwee. Ik mis het Britse gevoel voor humor. Ik mis Marks & Spencer en ik mis mijn huis.”

Sharon, getrouwd met rocker Ozzy ‘Prince of Darkness’ Osbourne (73), bouwde in de Verenigde Staten een succesvolle carrière als realityster, talkshowhost en tv-persoonlijkheid op, die vorig jaar strandde op een live ruzie, waarin ze haar vriend Piers Morgan (zelfde beroep, even uitgesproken, vaak controversieel) verdedigde.

Article continues after the ad

Het is dan ook niet geheel toevallig dat Piers en zij gaan samenwerken op het nieuwe Britse kanaal TalkTV, waar ze samen het nieuws gaan doornemen met gasten. Reken op veel meningen, waaronder niet altijd even salonfähige.

Sinds de ruzie met een Afro-Amerikaanse co-host bestaat ze naar eigen zeggen niet meer in de Verenigde Staten. “Mijn naam heeft nu een stigma, iedereen is doodsbang. Ze spelen het woke spel, ze doen de woke shuffle. Iedereen staat enorm onder druk.”

Ozzy, die lijdt aan de ziekte van Parkinson, en zij keren ook terug naar Buckinghamshire voor de ruimte en de rust, al blijft hij in LA tot hun zoon Jack in juli weer vader is geworden. “Voor de kerst zullen we wel weer samen zijn,” zegt ze. “Tot die tijd zal ik er alleen wonen en daar zie ik tegenop, zeker na de afgelopen twee jaar dag en nacht samen te zijn geweest.”

Ozzy en Sharon in 1983

Ondanks zijn ontrouw staat hun relatie als een huis: “Ga ik een huwelijk van jaren opgeven omdat hij heeft gerotzooid met drie ouwe groupies en een van hen dat doorvertelt aan de pers? Niets voor mij. Hij heeft me voor gek gezet, maar hij heeft ook zichzelf voor gek gezet. En ik hou teveel van hem. De keuze was tussen hem verlaten en ongelukkig zijn en blijven, hem op zijn lazer geven en samen verder gaan.”

Het huis aan Hancock Park in Los Angeles (het vormde het decor van hun hysterische, hilarische realityserie) gaat in de verkoop, de spullen zijn al deels ingepakt en Sharon zal hooguit nog eens terugkeren naar LA om haar favoriete plastische chirurg te ontmoeten. Door de jaren heen besteedde ze minimaal een half miljoen dollar aan plastische chirurgie.

Ozzy en Sharon in 1987

“Waarschijnlijk meer,” zegt ze. “Wat het ’t waard? Voor mij wel. Vijfentwintig jaar geleden had ik geen conditie, te zwaar en zag ik er niet erg goed uit. Ik werd wel eens voor Ozzy’s moeder aangezien. Elke ingreep heb ik voor mezelf gedaan. Maar ik zal je wel zeggen dat ik er na mijn laatste facelift zeven maanden geleden uitzag als een cycloop.

Er zat een oog hier (wijst op haar voorhoofd) en eentje hier (wijst op haar kin). Toen ik thuiskwam zei Ozzy: ‘Hell’s bells, het maakt me niet uit hoeveel het gaat kosten, maar ik ga zorgen dat je er weer normaal uit zult zien.’ Het kostte vijf maanden om het te herstellen. Het hoefde niet opnieuw te worden gedaan, maar op mijn leeftijd duurt het veel langer voor een facelift zich gesetteld heeft. Ik ben er nu blij mee.”

Foto's (c) Getty Images

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in