'We steunen de vrouwen.'

Voor het eerst hebben actrices Sarah Jessica Parker (56), Cynthia Nixon (55) en Kristin Davis (56) zich uitgesproken over de beschuldigingen tegen ‘Sex and the City’ en 'And Just Like That' collega Chris Noth (67).

“We zijn erg bedroefd door de aantijgingen tegen Chris Noth", zo laten ze weten in een gezamenlijke verklaring op Instagram Stories van Miranda Nixon. "We zijn erg bedroefd door de aantijgingen rond Chris Noth. "We steunen de vrouwen die naar voren zijn gekomen met hun pijnlijke ervaringen. We weten dat dat heel moeilijk moet zijn geweest en we juichen het toe dat ze dit hebben gedaan."

Article continues after the ad

Daarmee reageren Sarah Jessica Parker, Cynthia Nixon en Kristin Davis op de beschuldigingen die recent opdoken tegen hun collega Chris Noth, die Mr. Big vertolkte in ‘Sex and the City’ en de opvolger 'And Just Like That'.

Twee vrouwen vertelden in ‘The Hollywood Reporter’ hoe ze door de acteur verkracht werden.  Na hun relaas meldde een derde vermeend slachtoffer zich bij ‘The Daily Beast’. Zij zegt dat ze in 2010 ternauwernood kon wegkomen toen Noth haar tot seks probeerde te dwingen. 

'Nee betekent altijd nee, en dat is een lijn die ik niet overschrijd'

Noth zelf ontkent het verhaal van de vrouw. “De beschuldigingen tegen mij werden gemaakt door individuen die ik jaren, zelfs decennia geleden, heb ontmoet. Ze zijn niet waar. Nee betekent altijd nee, en dat is een lijn die ik niet overschrijd. Onze ontmoetingen gebeurden met wederzijdse instemming.”

In een verklaring stelde hij dat de seksuele ontmoetingen met wederzijdse instemming plaatsvonden. Intussen is Noths carrière in vrije val geraakt. Hij is ontslagen uit The Equalizer, zijn  managementbureau A3 zette de samenwerking stop, spinningfietsmerk Peloton verwijderde rap zijn commercial waarin het bedrijf inhaakte op Noths rol in 'And Just Like That' en ook stagneerde de verkoop van zijn tequilamerk vanwege de aantijgingen.

Foto's (c) Getty Images

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in