Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

'Rupert Murdoch dumpte Jerry Hall met een appje'

Het was Jerry's eerste huwelijk en ze is 'in shock'.  Het huwelijk van mediamagnaat Rupert Murdoch (91) en Jerry Hall (66) was in 2016 quite the society event. Zij droeg Vivienne Westwood, hij verklaarde 'de gelukkigste man op aarde te zijn'. En de gastenlijst bestond uit de fine fleur van Londen...

'Rupert Murdoch dumpte Jerry Hall met een appje'

Het was Jerry's eerste huwelijk en ze is 'in shock'. 

Het huwelijk van mediamagnaat Rupert Murdoch (91) en Jerry Hall (66) was in 2016 quite the society event.

Zij droeg Vivienne Westwood, hij verklaarde 'de gelukkigste man op aarde te zijn'. En de gastenlijst bestond uit de fine fleur van Londen, waaronder Bianca Jagger, Sir Michael Cane, Jacob Rothschild, de Lloyd-Webber'tjes en Tracey Emin.

Niemand die zich in dit gezelschap afvroeg wat social butterfly Jerry zag in een 25 jaar oudere man die niet bepaald bekend staat om zijn jolige inborst. Duidelijk was wel dat ze dol op hem was en dat de gevoelens wederzijds leken.

Vorig jaar zomer zoemden de eerste geruchten al rond dat ze niet langer samen waren en op 21 juni 2022 lekte via de New York Times uit dat Rupert aan zijn vierde scheiding toe is, iets wat zijn team bevestigt noch ontkent. Duidelijk is wel dat hij de dumper is en dat hij Jerry het nieuws digitaal liet weten, per appje of mail, wat vermoedelijk wel iets zegt over de staat van de relatie.  

Jerry heeft het blijkbaar niet zien aankomen, ze zou 'in shock' zijn. In december kocht Rupert nog een gigantische ranch in Montana als romantisch gebaar naar zijn Texaanse vrouw. Waar hij precies op is afgeknapt is niet duidelijk.

De pandemie brachten ze en petit comité door om de wat broze Rupert zoveel mogelijk te beschermen, misschien dat teveel op elkaars lip zitten hen heeft genekt. Anderen zeggen dat het leeftijdsverschil uiteindelijk toch een probleem werd: Jerry wil erop uit, naar het strand en naar feestjes en had niets met de-vrouw-van zijn.

Rupert was eerder van 1999 tot 2013 getrouwd met zakenvrouw Wendi Deng, met wie hij twee kinderen heeft. Van 1967 tot 1999 was de Schotse journalist Anna Mann zijn vrouw en daarvoor van 1956 tot 1967 stewardess Patricia Booker .

Jerry heeft een rijke carrière als topmodel achter zich en heeft vier kinderen (Elizabeth, James, Georgia May en Gabriel) met Mick Jagger, met wie ze 22 jaar samen was. Het huwelijk met Rupert was haar eerste.

Murdoch's fortuin wordt geschat op 17,7 miljard dollar, maar het is ondenkbaar dat een gehaaide zakenman als hij geen huwelijkscontract heeft laten opstellen. Zoals het ook ondenkbaar is dat Jerry dat niet heeft laten uitonderhandelen door een goede advocaat, reken op een geruisloze scheiding die haar in zeer goeden doen achterlaat, voor zover ze dat al niet was. Gezien Jerry's liefde voor mondain Londen en New York, mag hij de ranch alvast houden.   

Foto's (c) Getty Images

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in