Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

Rod Stewart: 'Mannen, verdiep je in de menopauze'

'Penny was niet meer de vrouw met wie ik trouwde.' Die hadden we niet zien aankomen. Rod Stewart (76), toch best een macho mannetje, heeft een oproep gedaan naar andere mannen om zich te verdiepen in de overgang. Rods vrouw Penny Lancaster, hier op een bal dat deze zomer werd gehouden, is eerder ...

Rod Stewart: 'Mannen, verdiep je in de menopauze'

'Penny was niet meer de vrouw met wie ik trouwde.'

Die hadden we niet zien aankomen. Rod Stewart (76), toch best een macho mannetje, heeft een oproep gedaan naar andere mannen om zich te verdiepen in de overgang.

Rods vrouw Penny Lancaster, hier op een bal dat deze zomer werd gehouden, is eerder dit jaar vijftig geworden. Vermoedelijk is dat de eerste keer sinds zijn moeder in de menopauze kwam dat Rod te maken heeft gekregen met een uitgetelde vrouw die om niks in huilen kan uitbarsten en 's nachts het bed uitdrijft om ándere redenen dan zinderende seks. Eerdere vriendinnen werden ingeruild voor jongere modellen die nog geen last hadden van opvliegers en droge punani's.

"Ik vond het een beangstigende ervaring," aldus Rod in de talkshow Loose Women. 'Penny was niet meer de vrouw met wie ik was getrouwd. Ze vertelde het me in tranen, we hebben er veel over gepraat. Ik googelde me ook helemaal suf op de menopauze, je schrikt je rot als je leest wat vrouwen allemaal overkomt. Maar het was toch goed om te weten, elke man zou erover moeten lezen. Ze was zo broos, ik moest gewoon luisteren en leren en me schrap zetten voor sauspannen die door de keuken werden gesmeten."

"Rod en ik zijn close, we hebben een intieme, open relatie waarin we over alles kunnen praten," zegt Penny. "Als ik ongesteld moest worden, voelde ik me vaak een beetje verdrietig of down en zei ik: 'Schat, geef me vandaag een beetje ruimte, het is weer zover.'"