Het voormalig topmodel vertelt weer even lekker de waarheid.

Als jaren tachtig-topmodel ging ze de hele wereld over en werd ze een van de beroemdste modegezichten van het decennium. Maar inmiddels is Paulina Porizkova 57 en is ze op Instagram een van onze favoriete dosissen realisme.

Deze week deelde ze alles over haar sportroutine, en hoe zwaar ze het vindt om na de menopauze in shape te blijven.

"Het is na de menopauze echt knokken om in vorm te blijven", schrijft ze onder de video. "Al helemaal omdat ik iets met mijn heupen heb en minder aan Pilates kan doen. Dus ben ik serieus aan de slag met een personal trainer."

Article continues after the ad

Ze vervolgt: "Ouder worden heeft zo zijn nadelen. Dat je veel harder moet werken aan dingen die je vroeger voor lief nam is er één van. Van buiten dan. Want aan de binnenkant pluk ik nu juist de vruchten van al het harde werk dat ik al geleverd heb."

Haar boodschap, nu en al veel vaker: "Ik ben misschien niet meer zo sterk, soepel en zacht als in mijn jonge jaren, maar ik voel me goed bij mijn kwetsbaarheden, ben me bewust van mijn zwaktes en ben trots op mijn sterke punten."

O, en letten we éven op die hashtag: #betweenjloandbettywhite

Neem het maar van een model aan, want zij wordt al decennia geconfronteerd met haar leeftijd en heeft daar zo haar lessen uit getrokken. "Ik schaamde me er vroeger voor dat ik ouder werd. Maar ik ben nu slimmer, grappiger, geduldiger, gewoon beter als mens. Ik laat me niet zomaar aan de kant zetten omdat ik wat rimpels heb, wat uitgezakt ben en grijze haren heb. Ik ben nu juist op mijn best."

Hear, hear!

Hoofdfoto: Getty Images

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in