Al die jaren is Carl op de achtergrond gebleven.

Dolly Parton is al 55 jaar getrouwd met Carl Dean. Ze leerde hem kennen toen ze achttien was, in de wasserette, as you do.

In People vertelt ze het geheim van zo lang leuk getrouwd zijn. "We hebben nog altijd onze momentjes," zegt ze. "Zoals in de lente, als de eerste gele narcissen beginnen te bloeien. Dan brengt mijn man altijd een boeketje mee voor me, zelfs als er nog sneeuw ligt. En meestal schrijft hij er een gedichtje bij. Voor mij is dat onbetaalbaar."

Extraverte Dolly en introverte Carl – yep, dit is hem, al is de foto niet heel recent –  hebben de deal dat ze elkaar nergens toe dwingen. Zo is hij al zeker veertig jaar niet meer bij optredens gespot en laat hij haar graag shinen. "Hij verlaat nauwelijks het huis en heeft niet echt contact met mensen, tenzij dat absoluut moet," aldus een familievriend in Amerikaanse media. "Carl leeft nog steeds teruggetrokken en zal hun huis doordeweeks maar een paar keer verlaten. Een groot verschil met Dolly." 

Article continues after the ad

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in