'Ik ben een trotse moeder.'

Het Amerikaanse tijdschrift Time heeft Tesla-topman Elon Musk – nerd, held, visionair, geniale gek, lomperik, niet onomstreden - uitgeroepen tot 'Persoon van het jaar'.

Musk krijgt de titel na een jaar waarin Tesla de meest waardevolle autofabrikant ter wereld werd en zijn ruimtevaartbedrijf SpaceX de eerste toeristenvlucht naar de ruimte uitvoerde.

Time noemt ook zijn invloedrijke tweets naar 66 miljoen volgers op Twitter, die niet altijd goed vallen bij de Amerikaanse beurswaakhond SEC (maar soms best grappig zijn).

Article continues after the ad

Tesla's beurswaarde schoot in 2021 voorbij 1 biljoen dollar, waardoor het bedrijf nu meer waard is dan de Amerikaanse autobouwers Ford en General Motors bij elkaar.

Musk’s eigen vermogen wordt geschat op meer dan 250 miljard dollar, wat hem de rijkste persoon op aarde maakt.

Musk geeft niet alleen leiding aan Tesla en SpaceX, maar ook aan infrastructuurbedrijf The Boring Company en aan Neuralink, een start-up die computerchips voor de hersenen wil ontwikkelen.

Volgens Time verdient Musk de titel omdat hij "oplossingen voor existentiële crises creëert, uitdagende en baanbrekende transformaties op poten zet en de belichaming is van alle kansen en gevaren die aan techgiganten kleven".

Dat zal zijn moeder, model en diëtist Maye Musk, weinig kunnen schelen, zij is vooral heel trots op haar zoon.

Foto (c) Getty Images

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in