Eerst wilde ze haar verhaal nog doen, nu zegt ze: 'Waarom zou ik nog?'

Sinds bekend werd dat de makers van het blad LINDA. al in 2020 bezig was met een verhaal over grensoverschrijdend gedrag bij The Voice of Holland, ligt Linda de Mol (57) nogal onder vuur.

Er wordt getwijfeld aan het verhaal dat ze niets tegen haar broer John de Mol zou hebben gezegd. Daarnaast ligt er tegen haar ex-partner Jeroen Rietbergen een aangifte vanwege aanranding.

Dat heeft haar het besluit doen nemen om niets meer te zeggen over de misstanden rondom 'The Voice of Holland' waarbij haar ex-partner Jeroen Rietbergen (50) is betrokken. Dat laat de presentatrice weten in een nieuw statement op haar eigen website.

Article continues after the ad

"Eerlijk en open alles vertellen, dat was mijn intentie," zegt ze. "Zodra ik weer een klein beetje uit het zwarte gat opgekrabbeld zou zijn, zou ik mijn verhaal doen op mijn eigen platform. Ik heb na gisteren besloten helemaal niets meer te zeggen."

Ze ziet niet meer in waarom ze iets 'dat zo privé is' moet vertellen en uitleggen. Zeker niet nadat ze 'constant onder vuur ligt' bij 'een handjevol sensatiezoekende opiniemakers'.

'Alles wat ik zeg wordt weggezet als 'verdraaien, liegen, in de doofpot stoppen, macht uitoefenen, verbloemen'

Linda: "Waarom zou ik het in godsnaam nog doen, zo’n interview? Als alles wat ik zeg door deze 'experts' weggezet wordt als 'verdraaien, liegen, in de doofpot stoppen, macht uitoefenen, verbloemen'. Als zelfs het feit dat ik de verhalen van twee meisjes die vertrouwelijk bij ons hun trieste relaas deden over Ali B niet aan mijn broer verteld heb, omdat dat de uitdrukkelijke wens was van de slachtoffers, uitgelegd wordt als onverantwoordelijk of niet geloofwaardig."

En niemand zegt: “Als Linda het een goed idee heeft gevonden deze meisjes in contact te brengen met Tim Hofman voor een uitgebreid onderzoek, bewijst dat eens te meer dat ze geen idee had van het wangedrag van haar eigen man bij The Voice.” Natuurlijk wist ik dat niet. En mijn broer sprak de volledige waarheid toen hij zei slechts van één incident op de hoogte te zijn.

'De leugen zit bij iemand anders, die een ernstige verslaving blijkt te hebben' 

De presentatrice vertelt dat 'de leugen' bij iemand anders zit. "Iemand die een ernstige verslaving blijkt te hebben. Dat is een kenmerk van verslaving namelijk, de waarheid verdraaien, maar die is inmiddels voldoende kapotgemaakt, dus om hem nog meer voor de bus te gooien lijkt me overbodig."

Linda's conclusie is dat ze 'helemaal niets meer' zegt. Voorlopig trekt ze zich terug om eindelijk samen met haar kinderen, die 'zielsveel' van hun bonusvader hebben gehouden, aan verdriet toe te komen.

'Als ik weer ga werken doe ik dat uitsluitend met lieve mensen'

"En me te laten steunen door mijn familie, want ja, we zijn er voor elkaar. Als ik weer ga werken doe ik dat uitsluitend met lieve mensen. En daar zijn er gelukkig heel veel van, getuige de immense bak post die ik dagelijks krijg."

Linda denkt omdat ze rijk en machtig is, dat ze daarom ‘kapot moet’. ‘Van mijn rijkdom deel ik jaarlijks de helft met mensen die het financieel zwaar hebben. De macht is gratis af te halen."

"Aan de slachtoffers wil ik tot slot zeggen: via LINDA. kunnen jullie met mij in contact komen. Ik zou het fijn vinden jullie persoonlijk te kunnen vertellen hoe erg ik het vind en dat ik er iets aan gedaan had als ik het geweten had, maar ik wist het niet.’

Anderhalve week geleden kwam de BOOS-aflevering online waarin onthullingen werden gedaan over seksueel grensoverschrijdend gedrag binnen The Voice of Holland. Daarin deden meerdere vrouwen melding van zulk gedrag door Marco Borsato, Ali B, Jeroen Rietbergen en een regisseur.

Foto (c) Brunopress

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in