Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

Linda de Mol (56) en Jeroen Rietbergen (50) eerder tijdelijk uit elkaar door overspel

Het The Voice schandaal zorgde eerder al voor een relatiepauze. En nu?  De tv-wereld is in rep en roer om het schandaal in The Voice of Holland. De uitzendingen zijn per direct opgeschort vanwege aantijgingen van seksueel grensoverschrijdend gedrag en machtsmisbruik rondom de talentenjacht. 'De a...

Linda de Mol (56) en Jeroen Rietbergen (50) eerder tijdelijk uit elkaar door overspel

Het The Voice schandaal zorgde eerder al voor een relatiepauze. En nu? 

De tv-wereld is in rep en roer om het schandaal in The Voice of Holland. De uitzendingen zijn per direct opgeschort vanwege aantijgingen van seksueel grensoverschrijdend gedrag en machtsmisbruik rondom de talentenjacht.

'De aantijgingen zijn zeer ernstig en schokkend en waren niet bekend bij RTL,' zo meldt de zender die in gezamenlijk overleg met producent ITV heeft  besloten dat er onmiddellijk een zorgvuldig, onafhankelijk onderzoek moet komen.

Er is door een oud-kandidaat aangifte gedaan tegen jurylid Ali B, zo melden bronnen van de Telegraaf en RTL Boulevard. Hij erkent de aangifte, maar ontkent vooralsnog alles.

Een andere naam die betrokken is bij het schandaal is Jeroen Rietbergen (50), de partner van Linda de Mol (bij wie Marco Borsato mocht uithuilen, weet je nog wel?). En die kiest voor openheid en een onmiddellijk mea culpa.

Rietbergen, de bandleider van 'The voice of Holland' zegt in een verklaring aan RTL Boulevard over seksueel grensoverschrijdend gedrag bij het talentenprogramma: 

"Op 12 januari jl. ben ik benaderd door de redactie van BOOS van BNNVARA, met de mededeling dat BOOS gaat berichten over seksueel grensoverschrijdend gedrag rondom het programma The voice of Holland", aldus Jeroen.

"Mij is gevraagd om te reageren op diverse anonieme berichten van vrouwen, die er op neerkomen dat ik mij schuldig heb gemaakt aan grensoverschrijdend gedrag in het kader van een machtspositie die ik binnen The voice of Holland zou hebben."

"Naar aanleiding van deze berichten verklaar ik het volgende:

"Tijdens mijn jarenlange betrokkenheid bij The voice of Holland heb ik contact van seksuele aard gehad met enige bij het programma betrokken vrouwen en seksueel getinte whatsappberichten uitgewisseld.