'Ik ben weer boven komen drijven.'

Het leek een match made in heaven, maar in november lieten Katja Schuurman (46) en Freek van Noortwijk (32) toch weten met ‘onbeschrijflijk veel pijn in hun harten’ uit elkaar te gaan. Ze waren ruim zes jaar samen en trouwden in 2019, een jaar later kwam dochter Coco erbij.

Katja had al iets eerder bekend gemaakt dat ze een sabbatical van een half jaar zou nemen. "Daarin dacht ik mezelf te voeden, maar dat was wegens de scheiding meer watertrappelen en overleven", zegt Schuurman tegen RTL Boulevard. "Maar ik ben weer boven komen drijven."

"Ik heb natuurlijk ongelooflijk veel gejankt de laatste tijd," voegt ze er in Story aan toe. "Je begrijpt zelf ook wel dat je er niet van opknapt, van zo’n scheiding, zeker niet als je samen net zo’n klein meisje hebt."

Article continues after the ad

"Kijk, van scheiden knapt niemand op natuurlijk. Maar wij zijn ook nog eens onze kok kwijt 😏 Het was dus wel erg veel tosti’s en opgewarmde chinees de afgelopen weken. Dat gaan we vanaf nu anders doen!" 

"Gelukkig – en tegelijkertijd jammer genoeg – heb ik ook een heel goed voorbeeld van hoe dit moet. Met Thijs.’ Katja doelt daarmee op haar ex Thijs Römer, met wie ze haar dochter Sammie (11) kreeg. En hoewel de scheiding van Katja en Thijs na negen jaar huwelijk een heel pijnlijke was, spraken de twee geen onvertogen woord over elkaar en zijn ze tot op de dag van vandaag zijn dikke vrienden. Die kant gaar het ook op met Freek: "Het is weer heel lekker en goed leven en ik heb fijn contact met ook deze ex-man," aldus Katja.

Foto (c) Brunopress

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in