Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

Kate Bush reageert op megahit dankzij Stranger Things: 'Het is een hele schok'

De royalties van Running Up That Hill rinkelen binnen.   De single Running Up That Hill van Kate Bush (63) staat na 37 jaar voor het eerst op de hoogste plek in de Amerikaanse en Britse lijsten. Met dank aan het vierde seizoen van Stranger Things. In de eerste aflevering van dit seizoen draait pe...

Kate Bush reageert op megahit dankzij Stranger Things: 'Het is een hele schok'

De royalties van Running Up That Hill rinkelen binnen.  

De single Running Up That Hill van Kate Bush (63) staat na 37 jaar voor het eerst op de hoogste plek in de Amerikaanse en Britse lijsten. Met dank aan het vierde seizoen van Stranger Things.

In de eerste aflevering van dit seizoen draait personage Max Mayfield het liedje op haar walkman. Het nummer komt later nog een aantal keer terug in de verhaallijn van Max. 

Bush bezit alle publicatie- en licentierechten én ze heeft het nummer zelf geschreven. Bijna al het geld van de huidige hit gaat dus direct naar haar.

Kate in 1970

Afgelopen week sprak Bush me en sprak ze over het succes dat ze nu meemaakt. "Het is een geweldige serie en ik dacht dat het nummer wel wat extra aandacht zou krijgen", zo verteld Kate Bush tegenover BBC. "Ik had nooit gedacht dat het zo groot zou worden. Het is geweldig, maar het is ook een behoorlijke schok toch? Ik bedoel, de hele wereld is gek geworden."

Kate in 1979

Bush zei ook dat ze het enorm waardeert dat een nieuwe generatie haar muziek ontdekt. Dat was niet gebeurd zonder de show. "Ik denk dat het echt heel mooi is dat er een heel nieuw publiek is die vaak nog nooit van mij hebben gehoord, dat vind ik prachtig. De gedachte dat deze hele jonge mensen het nummer voor het eerst horen en ontdekken, dat is echt speciaal."

Running Up That Hill werd opnieuw gebruikt in de trailer voor Stranger Things: Season 4 Volume 2. De serie gaat op 1 juli 2022 verder met de laatste twee afleveringen van het vierde seizoen.

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in