Het gaat om de dochter van een oud-werkneemster.

Marco Borsato is officieel beschuldigd van seksueel misbruik. Een 22-jarige vrouw zegt volgens De Telegraaf op haar vijftiende door de zanger te zijn misbruikt en heeft daar maandag aangifte van gedaan. Bij de aangifte is volgens de krant ondersteunend bewijsmateriaal geleverd. Het misbruik duurde volgens de vrouw van 2014 tot 2019.

Het Openbaar Ministerie (OM) heeft laten weten de zaak in onderzoek te nemen. De zanger zou een huisvriend van de ouders van de vrouw zijn geweest. Na het overlijden van de vader van de vrouw zou hij als een soort pleegvader zijn gaan fungeren.

Dagboek

In 2019 heeft de moeder van de vrouw een dagboek ontdekt waarin het seksueel misbruik gedetailleerd is beschreven. De moeder is toen met Borsato gaan praten en heeft om opheldering gevraagd.

Article continues after the ad

Het vermeende slachtoffer heeft daarna therapie gevolgd, waarbij de zanger ook aanwezig zou zijn geweest. Borsato zou daar huilend zijn excuses hebben aangeboden.

Geruchtenstroom

De aanhoudende geruchtenstroom over meer slachtoffers maakt dat de dochter heeft besloten om alsnog aangifte te doen. Ze hoopt daarmee de drempel te verlagen voor meisjes die wellicht een vergelijkbare ervaring hebben. 

Het Openbaar Ministerie zegt in een reactie: "We hebben vandaag een aangifte van onzedelijke betastingen tegen hem ontvangen. Onderzoek zal moeten uitwijzen of er sprake is van bewijsbare strafbare feiten. Een verdere toelichting kunnen we op dit moment niet geven."

Advocaten Geert-Jan en Carry Knoops, die Borsato bijstaan, verzochten vorige week namens hun cliënt om een onafhankelijk onderzoek door het Openbaar Ministerie naar de 'bron van insinuaties'. Op de aangifte willen de raadslieden niet ingaan.

Borsato zelf laat weten 'kennis te hebben genomen van het feit dat aangifte jegens mij is gedaan.'

De aangifte is duidelijk een reactie op het door mij aangevraagde onderzoek bij het Openbaar Ministerie. Het is goed dat er nu een aangifte ligt, want die kan dan betrokken worden bij het onderzoek dat ik heb gevraagd.”

Via zijn advocaat Carry Knoops voegt hij eraan toe dat hij de uitslag van het onderzoek ’met vertrouwen tegemoet ziet’: "Ik ontken zoals bekend alle aantijgingen die ik tot dusverre alleen via de pers heb mogen vernemen."

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in