Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

Johnny Depp wint rechtszaak tegen zijn ex Amber Heard

De jury heeft hem 15 miljoen dollar schadevergoeding toegewezen. Er is een einde gekomen aan zes weken wederzijdse onsmakelijkheden en narigheid binnen een buitengewoon akelig huwelijk: Johnny Depp heeft de rechtszaak gewonnen die hij tegen zijn ex had aangesponnen. Depp en Heard beschuldigden el...

Johnny Depp wint rechtszaak tegen zijn ex Amber Heard

De jury heeft hem 15 miljoen dollar schadevergoeding toegewezen.

Er is een einde gekomen aan zes weken wederzijdse onsmakelijkheden en narigheid binnen een buitengewoon akelig huwelijk: Johnny Depp heeft de rechtszaak gewonnen die hij tegen zijn ex had aangesponnen. Depp en Heard beschuldigden elkaar van stelselmatige mishandeling en smaad. 

De jury, bestaande uit vijf mannen en twee vrouwen, oordeelde unaniem in het voordeel van Johnny Depp dat het opiniestuk van Heard, waarin ze hem een seksueel misbruiker noemde, laster was.

De jury is unaniem van oordeel dat de statements van seksueel geweld en overschrijdend gedrag door Amber Heard jegens Johnny Depp vals en boosaardig zijn en in hoge mate als onwaar kunnen worden beschouwd. De jury kent Depp 10 miljoen dollar aan schadevergoeding toe en 5 miljoen dollar aan strafkosten aan de rechtszaak. De strafkosten komen in de staat Virginia overigens neer op maximaal 350.000 dollar.

Heard, hier in 2011 met Johnny, krijgt wel twee miljoen dollar schadevergoeding omdat Johnny Depp ook wederzijds schuldig is bevonden aan laster. De jury in de zaak in Fairfax bepaalde dat er sprake was van laster toen Depp haar beschuldigingen van misbruik eerder ‘een hoax’ had genoemd.

De uitspraak is het sluitstuk van zes weken ontluisterende onthullingen over drankgebruik, een afgehakt vingertopje, vermeend seksueel misbruik met een fles en een drol in bed. De acteur klaagde zijn ex-vrouw aan nadat zij in 2018 een opiniestuk had geschreven voor de Amerikaanse krant The Washington Post. Daarin zei ze slachtoffer te zijn van huiselijk geweld. Hoewel Depp niet bij naam werd genoemd, zou het volgens de 58-jarige acteur voor lezers overduidelijk zijn dat het over hem ging. En hoewel Heard de afgelopen weken onder ede verklaard heeft niet de schrijver te zijn van het betreffende stuk, verklaarde ze later juist wel de auteur van het artikel te zijn, ’om mensen te laten zien hoe invloedrijk mannen als Johnny Depp zijn’.

Depp heeft deze verklaring vrijgegeven, waarin hij zegt dat hij 'erg blij is dat hij zijn leven terug heeft gekregen.'

Ook Heard gaf een statement, zij is begrijpelijkerwijs teleurgesteld in de uitspraak.

Foto's (c) Getty Images

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in