Haar echtgenoot Rupert Murdoch telde er $ 200 miljoen voor neer.

Jerry Hall (65) maakt over het algemeen de indruk meer een stadsmens te zijn, maar lijkt nu riante opties te hebben om haar inner country girl te kunnen verkennen. 

Met haar man, mediamagnaat Rupert Murdoch (90), kocht ze Beverhead Ranch, een enorme lap grond in Montana waarop sinds 1865 vee wordt gehouden. Het perceel is 24 x zo groot als Manhattan, dus privacy gegarandeerd (al wonen er wel 25 gezinnen waarvan de leden op de ranch werken).

Article continues after the ad

De ranch ligt in de buurt van het beroemde Yellowstone National Park en staat bekend om een veestapel van 12.000 dieren én de dieren die er in het wild leven: 4000 elanden, 800 antilopen en 1500 muildierherten en dan nog alle forellen die er in de 45 km lange kreek zwemmen die zich over het landgoed slingert.  

Murdoch zegt: "Dit is een grote verantwoordelijkheid. Het is een voorrecht om eigenaar te mogen worden van dit prachtige stuk land. We kijken er naar uit om zowel het commerciële deel van de ranch uit te bouwen als de natuur meer ruimte te geven."

Jerry was een van de supermodellen van de jaren zeventig en heeft vier kinderen met Mick Jagger. Rupert en zij hebben sinds 2015 een relatie en trouwden in 2016. De ranch is besloten verkocht en ook de vorige eigenaren – de familie Koch – waren erg op hun privacy gesteld: er zijn geen foto's van het woonhuis.

Het zou echter niet erg verschillen van de gebouwen hier op de achtergrond. De verwachting is niet dat Jerry en Rupert zich er permanent zullen vestigen, het is eerder een investering. Maar qua natuurschoon kan de rest van Ruperts onroerend goed portfolio er niet aan tippen.

Foto's (c) Getty Images, Beaverhead Ranch

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in