Ivana zou zeggen: 'Don't get mad. Get everything.'
Ivana zou zeggen: 'Don't get mad. Get everything.'

Niemand dumpt Jerry per mailtje!

Een paar weken geleden overviel mediamagnaat Rupert Murdoch (91) zijn vrouw Jerry Hall (66) met een mailtje dat het over en uit was tussen hen. Hall had het niet zien aankomen, het stel was sinds 2016 getrouwd.

Na van de schrik te zijn bekomen besloot Jerry zich niet zomaar per mail te laten dumpen en zich te schikken in het onvermijdelijke. Ze besloot zelf de scheiding aan te vragen en pakte het al even onconventioneel aan als haar aanstaande ex.

Jerry nam de touwtjes in handen, altijd een goed idee bij een scheiding

Die wilde na het huwelijk van zijn kleindochter Charlotte in de hangar van RAF Brize Norton in Oxfordshire in Engeland nietsvermoedend aan boord van zijn privéjet stappen, toen privédetective Michael Colacicco voor zijn neus stond.

Article continues after the ad

Colacicco is een door Hall ingehuurde oud-politieman die zelfs Murdochs beveiligers te snel af was. Doel: Rupert persoonlijk de scheidingspapieren in handen te geven, zodat die het proces niet eeuwig kan rekken om maar niet te hoeven dokken. Omdat de dagvaarding hiermee was afgeleverd, kan de scheiding daadwerkelijk in werking worden gezet.  

Oók slim van Jerry: de scheiding aanvragen in Californië. In die staat geldt de wet dat elk bezit dat tijdens hun huwelijk is verkregen, sowieso gelijk verdeeld wordt. Laten Rupert nu in die tijd à 200 miljoen dollar een ranch te hebben gekocht die groter is dan heel Manhattan. 

Rupert en Jerry in 2015

Rupert bezit 18,6 miljard dollar, er is geen sprake van dat hij in gemeenschap van goederen zou zijn getrouwd en hij kan haar lachend uitkopen en afkopen. Hij is echter ook best vrekkig: hem raken waar het pijn doet – in zijn portemonnee – is  een manier om wraak te nemen op de manier waarop ze aan de kant is gezet.

Rupert en Jerry in 2019

Jerry wil scheiden wegen 'onoverkoombare verschillen' en de voorwaarden wil ze aanvechten omdat ze volgens haar advocaten ’niet volledig op de hoogte was van al zijn bezittingen en schulden’ toen die werden opgesteld. Over het algemeen worden alleen advocaten beter van dit soort zaken, maar toch: badass van Jerry dat ze zich niet zomaar laat dumpen. Wordt vervolgd.

Foto's (c) Getty Images

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in