Voortschrijdend inzicht van een uitgesproken dame.

Jane Fonda (84) heeft gemengde gevoelens over de plastische chirurgie die ze onderging. "Ik heb een facelift gehad en ben daarna gestopt omdat ik er niet verwrongen uit wilde zien. Ik ben niet trots op het feit dat ik die ene heb laten doen."

Jane in 2010

Article continues after the ad

Ze duidt op de ingreep die ze in 2010 onderging, al beweren Hollywoodse boze tongen dat ze ook als veertiger al eens onder het mes ging. "Ik weet niet of ik er nog eens voor zou kiezen als ik het over zou kunnen doen. Maar ik heb een facelift gehad, ik geef het toe en ik zeg ook dat je er verslaafd aan kunt raken. Ga er niet eindeloos mee door. Veel vrouwen lijken wel verslaafd."

Jane is haar uiterlijk en alles wat erbij komt kijken wat meer gaan relativeren. "Ik onderga niet veel gezichtsbehandelingen, ik spendeer niet heel veel geld aan dure crèmes of zo, maar ik hydrateer wel. Ik slaap, ik zorg voor lichaamsbeweging, ik blijf uit de zon en ik heb goede vrienden die me aan het lachen maken. Lachen is óók goed."

Jane bij een klimaatprotest in 2019

Graag wil ze ouder worden minder beladen maken voor mensen die jonger zijn. "Ik zou graag willen dat jongere mensen wat minder bang zouden zijn voor ouder worden. Het gaat niet om je leeftijd, het gaat niet om dat chronologische getal. Wat er toe doet is je gezondheid."

Jane met haar vader Henry Fonda in 1979

"Mijn vader stierf aan een hartkwaal toen hij zes jaar jonger was dan ik nu. Ik ben bijna 85, maar zo oud kom ik volgens mij niet over. Wat ik wil overbrengen is dat van zekere leeftijd zijn niet wil zeggen dat je het leven op moet geven."

Ze is dankbaar voor haar goede gezondheid. "Elke dag als ik uit de auto stap dank ik alle godinnen dat ik sterke dijen heb en dat ik work-outs heb gedaan om ze sterk te houden."

Foto's (c) Getty Images

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in