Jada bij de Academy Awards in een Jean Paul Gaultier
Jada bij de Academy Awards in een Jean Paul Gaultier

Na de klap nu de verzoening?

Jada Pinkett Smith (50) heeft voor het eerst van zich laten horen na het fysieke voorval tussen haar man Will Smith en comedian Chris Rock tijdens de Oscar-uitreiking. 

Met de wat cryptische tekst 'Het is het seizoen om te helen en ik ben daar klaar voor' reageerde Jada op het incident, waar Hollywood nog steeds niet over uitgepraat is.

Article continues after the ad

Oscar-host Rock maakte in de nacht van zondag op maandag een grap over G.I. Jane, een film waarin Demi Moore met gemillimeterd haar een militair met die bijnaam speelt. Hij verwees daarmee naar de haardracht van Pinkett-Smith. Zij lijdt aan alopecia areata, een aandoening waardoor iemand gedeeltelijk of helemaal kaal wordt.

Smith, die genomineerd was voor beste acteur, lachte eerst nog, maar liep vervolgens het podium op en gaf de comedian een klap. Nadat hij Rock een klap had gegeven, zei de acteur: "Houd de naam van mijn vrouw uit je verdomde mond."

Jada is altijd open geweest over haar verdriet om het verlies van haar haar, maar toont zich ook krachtig en waardig en ziet er altijd prachtig uit, of ze nu iets op haar hoofd draagt of naar buiten gaat zoals ze is.

Of ze met haar uitspraak wil aangeven dat er nu wel genoeg gedoe is geweest en ze graag verder wil is niet helemaal duidelijk, maar het zou wel passen bij hoe ze erin staat, qua berusting en de maakbaarheid van het leven.

Foto's (c) Getty Images

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in