'Dit is duidelijk belastingontduiking.'

Het was een wat bevreemdend bericht, dat de onlangs overleden ex van Donald Trump is begraven op zijn golfbaan in New Jersey. En het zou zomaar eens om financiële redenen kunnen zijn.

Donald was voorbereid, hij diende al in 2017 plannen in om op het terrein van de Trump National Golf Club Bedminster 'meerdere begraafplaatsen'. Hij zei toen dat aan de eerste hole van het golfterrein een begraafplaats zou komen waar hijzelf en zijn familieleden een plaats krijgen na hun overlijden. As you do.

Ivana is de eerste van de familie die is overleden, zodat de begraafplaats nu in gebruik is genomen. Er is ruimte voor tien graven.

Article continues after the ad

Het is een wat wonderlijke plek voor glamoureuze Ivana, bij een elektrisch hek met nogal wat onkruid in de buurt. Misschien dat het nog een beetje moet worden opgelapt. 

Amerikaanse media zijn dan ook argwanend: "De wetten in New Jersey bepalen dat je geen belastingen moet betalen voor een stuk grond waarop een begraafplaats is gevestigd. De rustplaats van Ivana Trump is dus een belastingvermindering voor Trump," aldus Phoebe Wall Howard van USA Today.

Brooke Harrington, professor Sociologie aan de Universiteit van Dartmouth, beaamt dit: "Ik stond eerst heel sceptisch tegenover de geruchten dat Trump die begraafplaats geïnstalleerd zou hebben om belastingen te ontduiken. Maar nu ik de belastingwetgeving in New Jersey bekeken heb, valt het niet te ontkennen. Het is een driewerf van belastingontduiking. Eigendomsbelasting, inkomensbelasting en btw, allemaal hoeft hij die niet te betalen."

Niet verboden, dus. Wel handig. En een tikje... onchic voor een vrouw die heel geliefd was. De plaatselijke wet zegt niet hoeveel mensen begraven moeten zijn om een stuk grond een begraafplaats te laten zijn. Eén is voldoende.

Foto's (c) Getty Images

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in