Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

Het geheim van Hollywood legendes Paul Newman en Joanne Woodward

Zesdelige documentaire over de 'de laatste echte filmsterren'. Zoals Paul Newman en Joanne Woodward, zo maken ze ze tegenwoordig niet meer. Newman (1925-2008) was een multitalent. Hij acteerde niet alleen, maar schreef ook verhalen, regisseerde films... Le Mans, 1979 ... was de Max Verstappen van...

Het geheim van Hollywood legendes Paul Newman en Joanne Woodward

Zesdelige documentaire over de 'de laatste echte filmsterren'.

Zoals Paul Newman en Joanne Woodward, zo maken ze ze tegenwoordig niet meer. Newman (1925-2008) was een multitalent.

Hij acteerde niet alleen, maar schreef ook verhalen, regisseerde films...

Le Mans, 1979

... was de Max Verstappen van Hollywood en naast zijn filmcarrière een succesvol ondernemer en gul filantroop.

Hij was ook opvallend bescheiden, in de zin dat hij wars was van glitter, glamour en aandacht.

Newman was een van eerste celebs die zijn kinderen (hier dochters Melissa en Clea in 1974) niet liet opgroeien in Californië, maar aan de Amerikaanse oostkust in Connecticut, om ze een normaal leven te geven.  

Joanne en Paul in 1963

Drank en drugs deden hem ook al niets en de enige vrouw die hij leuk vond, was Oscarwinnares Joanne Woodward met wie hij vijftig jaar getrouwd was, tot aan zijn dood. Over haar zei hij: "Waarom zou je een hamburger buiten de deur eten als je thuis een steak hebt?"

Joanne en Paul in 1960

"Hij is erg knap en erg sexy en meer van dat soort dingen," zei Joanne over haar hunk. "Maar dat houdt op een gegeven moment allemaal op en dan hou je over… dat iemand je aan het lachen kan maken. En hij maakt me nog altijd aan het lachen." Newman omschreef het geheim van hun relatie als "een of andere combinatie van lust, respect en geduld. En vastberadenheid."

Paul en Joanne in 2004

Over dit bijzondere stel hebben Ethan Hawke (regie) en Martin Scorsese (productie) een zesdelige documentaire gemaakt: The Last Moviestars. En die kun je vanaf vandaag (21 juli 2022) zien op HBO Max.

Foto's (c) Getty Images

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in