'Ik had beter moeten weten.'

Glennis Grace (43) heeft zich laten leiden door haar ‘primitieve moederinstinct’ toen ze verhaal ging halen bij supermarktketen Jumbo, nadat haar zoon met een bebloed gezicht thuiskwam.

Dat zegt de zangeres vandaag in een video, waarin ze terugkomt op de vechtpartij die in februari plaats had Grace werd daarna aangehouden en zat meerdere nachten in de cel.

"Allereerst wil ik mijn oprechte excuses aanbieden aan iedereen die hier betrokken bij is geraakt," zegt ze. "Het spijt me. Ik ben een artiest in hart en nieren, dat is iets wat ik al vanaf m’n negende jaar doe, mensen blij maken met m’n stem en muziek en alles daaromheen. Dat is wie ik ben."

Article continues after the ad

Grace zegt dat ‘zaken echt uit hun verband zijn getrokken’, maar erkent ook dat ze niet de fraaiste rol van haar leven heeft gespeeld. "Ik had beter moeten weten. Ik had beter moeten nadenken, tot tien moeten tellen in plaats van me te laten leiden door mijn primitieve moederinstinct.” Dat gevoel kwam in haar op nadat haar zoon met een bebloed gezicht thuiskwam, aldus Grace uit. "Het eerste wat in me boven kwam, was de leeuwin die ik ben voor mijn kind. Ik ben met mijn impulsieve gedrag verhaal gaan halen."

'Wat ik hiervan geleerd heb is om niet te handelen vanuit emotie'

Grace nam vervolgens wijselijk een time-out, ook van de media: "Ik heb veel gepraat, veel nagedacht. Hoe ik dit anders had kunnen aanpakken en sowieso misschien wel andere dingen die in m’n leven spelen. Dus ja, wat ik hiervan geleerd heb is om niet te handelen vanuit emotie."

'Ik hou mijn zoon op dit moment heel dichtbij me en heel strak'

Grace zegt die les ook graag aan haar zoon mee te willen geven. Ze vertelt met hem ‘de nodige gesprekken’ te hebben gevoerd. "En ik hou hem op dit moment heel dichtbij me en heel strak. En ik moet er ook rekening mee houden, zoals iedere moeder, dat je te maken hebt met een puber van 15.”

"Dit is ook de reden dat ik nog niet van me had laten horen, omdat ik nu weet hoe ik kan reageren en dat dat vaak misschien iets te impulsief is. Dus ik heb dat in ieder geval nu geleerd. Dank jullie wel voor jullie geduld."

Glennis wordt verdacht van openlijke geweldpleging en mishandeling in vereniging en met voorbedachte rade, meldde de politie eerder.

Foto's (c) Nouveau, Brunopress

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in