De komiek was op tournee en werd zondag gevonden in zijn hotelkamer.

Jarenlang was Bob Saget één van de beroemdste koppen van heel Amerika, en eigenlijk ook van de wereld. Hij speelde van 1987 tot 1995 vader Danny Tanner in Full House. Daarnaast was hij wekelijks op de buis als presentator van America's Funniest Home Videos. Hij werd in de VS vaak 'America's Dad' genoemd.

Zaterdagavond speelde Saget een show in Jacksonville waar hij nog vrolijk over Twitterde. Hij deelde die avond onder andere de rest van zijn speelschema voor 2022. Hij was sinds december weer op tournee.

In zijn hotelkamer ging het die avond of nacht mis. Hij werd zondag gevonden door beveiligers van het Ritz-Carlton in Orlando. Waaraan hij precies is overleden, is niet bekend gemaakt. Wel wordt er in Amerikaanse media beweerd dat er geen sprake was van een misdrijf of een overdosis.

Article continues after the ad

Twee families

De familie van Saget schrijft in een verklaring: "We zijn verschrikkelijk verdrietig dat we moeten bevestigen dat onze geliefde Bob is overleden. Hij was alles voor ons en we willen dat jullie weten hoeveel hij hield van zijn fans, van optreden en van mensen bij elkaar brengen met humor. We vragen nu om privacy, maar vragen jullie ook hem te gedenken."

Tweeling Mary-Kate en Ashley Olsen deden hun eigen verklaring uit over hun televisievader. "Bob was de liefste en vrijgevigste man. We zijn ongelofelijk verdrietig dat hij er niet meer is, maar we weten ook dat hij altijd bij ons zal blijven. We denken aan zijn dochters, vrouw en familie."

De rest van zijn Full House-familie, met wie hij altijd close bleef, reageerde op Twitter.

Saget bleef ook na zijn grootste rol ooit in Full House altijd acteren naast zijn werk als stand-upkomiek. Onlangs speelde hij nog in Fuller House, een nieuwe versie van de nineties monsterhit op Netflix.

De acteur had drie dochters met zijn ex-vrouw en hertrouwde in 2018 met Kelly Rizzo (rechts op de foto hierboven).

Beeld: Brunopress

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in