'Het is niet makkelijk je partner te zien wegglijden.'

Er ging een schok door Hollywood nadat de familie van Bruce Willis (67) aankondigde dat hij aan afasie leed en zijn carrière als acteur moest beëindigen. Hij had al sinds 2020 (en vermoedelijk al langer...) moeite met taal, uit zijn woorden komen en teksten onthouden en droeg op de set een oortje waarin zijn teksten werden gefluisterd.

Bruce's vrouw Emma Heming bedankte online voor alle reacties op het verdrietige nieuws: 'Jullie liefde, support, compassie en gebeden helpen echt,' zegt ze. 'Ik ben er dankbaar voor. Bedankt vanuit het diepst van mijn hart.'

Article continues after the ad

Emma heeft de beste artsen en therapeuten die ze kon vinden ingeschakeld om haar man te helpen. Hij heeft thuis een persoonlijk assistent die voor hem zorgt, als ze dat zelf niet kan doen. 'Het is niet makkelijk om je partner te zien wegglijden, maar ze staat er moedig in en heeft hulp,' zo meldt een insider. Bruce zou nog graag een laatste tv interview met zijn goede vriendin Diane Sawyer doen om aandacht te vragen voor de ziekte, de familie is daarover nog in beraad of dat een goed idee is of dat ze hem beter tegen zichzelf kunnen beschermen.  

Emma en Bruce trouwden in 2009 en hebben samen twee dochters.

Uit een eerder huwelijk met Demi Moore heeft Willis nog drie dochters. Demi en Bruce zijn altijd bevriend gebleven, Demi en hun dochters deelden het statement van afgelopen week.   

Foto's (c) Getty Images

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in