Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

Documentaire over Paul Newman: Behind Blue Eyes

Wat ging er schuil achter die azuurblauwe ogen? Paul Newman (1925-2008) was niet alleen een geweldig acteur, hij was ook de Max Verstappen van Hollywood... ... regisseur, succesvol ondernemer, politiek activist, groot filantroop, man met zelfspot, vader van zes en een trouw echtgenoot: met Joanne...

Documentaire over Paul Newman: Behind Blue Eyes

Wat ging er schuil achter die azuurblauwe ogen?

Paul Newman (1925-2008) was niet alleen een geweldig acteur, hij was ook de Max Verstappen van Hollywood...

... regisseur, succesvol ondernemer, politiek activist, groot filantroop, man met zelfspot, vader van zes en een trouw echtgenoot: met Joanne Woodward maakte hij 50 huwelijksjaren vol, tot aan zijn dood.

Hij was ook – sorry voor de oppervlakkigheid – erg fijn om naar te kijken.  

Azuurblauwe blik

Zelf vond de gereserveerde Newman het triviaal en zelfs storend dat iedereen zo met zijn uiterlijk dweepte. 

Nadat hij zich begin jaren vijftig had ingeschreven voor de Actors Studio, had Newman in meer dan 60 films gespeeld en werkte hij samen met de meest iconische regisseurs uit de filmgeschiedenis. Hij had liever dat het daarover ging, of over zijn goede doelen, dan over zijn looks.

Het komt allemaal aan bod in de documentaire ‘Paul Newman - Behind Blue Eyes’, vanavond (woensdag 22 december 2021) in Close Up om 22.55 uur op NPO 2. Of kijk de uitzending na deze datum terug via NPO Start.

Foto's (c) Brunopress, Getty Images, Avro-Tros

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in