Zijn fijnste foto's, geniet ervan 😉

Toen we eerder deze week meldden dat acteurs Lisa Bonet en Jason Momoa uit elkaar zijn, dachten we nog vroom aan Lisa, sisterhood en meer buitengewoon verantwoorde zaken.

Uit de reacties online viel echter al snel op te maken dat men Lisa weliswaar veel succes wenste met 'deze uitnodiging van het universum accepteren om in deze rivier van onzekerheid te stappen'...

Article continues after the ad

... maar dat het échte brekende nieuws toch was dat Jason weer single is.

Speciaal voor de liefhebbers en voor wie de vriendelijke reus misschien nog niet kent een portretje – zeg niet dat we niet gevoelig zijn voor feedback.

Joseph Jason Namakaeha Momoa (42) is geboren en getogen op Hawaii. Hij werkte in een surfplankenshop toen hij werd benaderd door een modellenscout.

In 1999 maakte hij zijn debuut voor de camera in Baywatch: Hawaii. Daarna was hij te zien in Stargate Atlantis, verzamelde hij een indrukwekkende schare fans als Khal Drogo in Game of Thrones...

...en is hij sinds 2016 Aquaman in de DC Extended Universe films. Imposant torso? Check. Stem van gravel en honing? Check!  

Jason is zeer bedreven in oosterse vechtsporten, houdt van heavy metal muziek en heeft een hele verzameling tattoo's. Die op de foto zijn overigens voor een deel niet echt, maar slechts voor de film. 

Het meeste waarde hecht hij aan de sleeve op zijn linkerarm, een ode aan zijn Hawaiiaanse familiegod 'Aumakua', dat is wél een echte tattoo. 

In 2008 werd Momoa in zijn gezicht gesneden tijdens een matpartij in Birds Cafe, een kroeg in Hollywood. Er waren 140 hechtingen en plastische chirurgie voor nodig om de boel weer een beetje bij elkaar te krijgen. Het litteken in zijn linkerwenkbrauw is te wijten aan die avond. Zijn aanvaller kreeg vijf jaar gevangenisstraf.  

Met Lisa heeft hij twee kinderen, Lola Iolami (14) en Nakoa-Wolf (12) waar hij dol op is. afgaand op zijn Instagram.

Hij kan gitaar spelen.

En verder is hij een all around good guy met hart voor het klimaat en milieu (maar wel met een collectie zware motors). What's not to like? 

Foto's (c) Brunopress, Getty Images

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in