Prinses Diana zou trots op haar zijn!

Als iemand voor diversiteit was, dan was het prinses Diana wel. Ze maakte eigenhandig een einde aan het taboe op aids door patiënten te huggen en deed altijd haar best iedereen het gevoel te geven gezien te worden.

Emma Corrin (26), die beroemd werd als jonge prinses Diana in de Netflix-serie ‘The Crown’, treedt een beetje in de voetstappen van haar alter ego. De acteur zal in augustus als eerste non-binaire persoon op de cover van de Amerikaanse Vogue staan.

Tijdens een interview met het modeblad reflecteert Corrin, die in april 2021 meldde 'queer' te zijn, openhartig over hun coming-out en het gebruik van de voornaamwoorden die/hen/hun. 

Article continues after the ad

"Ik voel mij meer gezien wanneer mensen mij aanspreken met ‘die’, maar mijn beste vrienden durven me nog aanspreken met ‘zij’. Dat vind ik niet erg, want ze weten wie ik ben", zegt Corrin. "Voor mij is gender gewoon niet iets wat vast aanvoelt en ik weet niet of dat ooit zo zal zijn: het kan altijd wat schommelen."

Foto's (c) Getty Images

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in