Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

Courteney Cox: 'Ik kan nog altijd niet over die pony praten'

Het haartrauma uit Scream 3 is haar blijven achtervolgen. Een pony laten knippen is een Grote Beslissing als het op haar aankomt. Het kan geweldig staan, het kan 'oud meisje' worden en je zit er hoe dan ook een hele tijd aan vast, ook als je 'm weer uit wilt laten groeien. Het staat nu eenmaal ni...

Courteney Cox: 'Ik kan nog altijd niet over die pony praten'

Het haartrauma uit Scream 3 is haar blijven achtervolgen.

Een pony laten knippen is een Grote Beslissing als het op haar aankomt. Het kan geweldig staan, het kan 'oud meisje' worden en je zit er hoe dan ook een hele tijd aan vast, ook als je 'm weer uit wilt laten groeien.

Het staat nu eenmaal niet iedereen zo adorable als Audrey Tautou in Amélie.

Prinses Sofia verraste deze week met een zware French Fringe die de meningen verdeelde, maar best potentie heeft in een wat rommeligere versie dan deze.

Haar pony valt in de categorie hertogin Kate, die na de geboorte van Charlotte een moederpony liet knippen (en niet wist hoe snel ze die uit moest laten groeien).

Ook koningin Máxima waagde zich aan, na de geboorte van haar tweede. Ook bij haar was het geen blijvertje.

Een van de beruchtste pony's is die van Courteney Cox in Scream 3, die het fenomeen 'Baby Bangs' introduceerde: een ultrakorte pony. Haar personage reporter Gail Withers veranderde in de film nogal eens van haarstijl.

"Het was vreselijk," zegt Cox. "Grote levensles, want het staat voorgoed op film en we hadden maar één haarstukje. Eén ponysetje. Dat werd op de set geknipt, maar niet goed bevestigd, zodat de pony ultrakort uitpakte. Ik zei: 'Oké, nu heb ik geen keuze meer.'" Courteney lucht haar leed op 5:30, met haar toenmalige co-stars.

Alleen een celeb kan vermoedelijk zoveel drama kloppen uit een 'lelijk momentje', het was tenslotte niet zo dat het heur eigen haar was dat drie maanden uit moest groeien. Zoals ook Jennifer Lawrence terugviel op een pruik voor haar korte pony in Don't Look Up.

V.l.n.r. Lori Petty, Martha Plimpton en Emma Watson met 'Baby Bangs'

En nu maar hopen dat het geen trend wordt: we slaan 'm even over.

Foto's (c) Getty Images

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in