Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

Buitenkans: juwelen en een gitaar van Elvis onder de hamer

Presley is weer helemaal hot! Een collectie van ongeveer tweehonderd juwelen en een gitaar die Elvis Presley aan zijn manager Colonel Tom Parker (Dries van Kuijk, geboren te Breda) gaf, worden op 27 augustus door GWS Auctions geveild. Zo zullen er gouden ringen, manchetknopen, horloges en ketting...

Buitenkans: juwelen en een gitaar van Elvis onder de hamer

Presley is weer helemaal hot!

Een collectie van ongeveer tweehonderd juwelen en een gitaar die Elvis Presley aan zijn manager Colonel Tom Parker (Dries van Kuijk, geboren te Breda) gaf, worden op 27 augustus door GWS Auctions geveild.

Zo zullen er gouden ringen, manchetknopen, horloges en kettingen onder de hamer gaan. Ook de gitaar die Presley tijdens zijn televisiecomeback in 1968 bespeelde, gaat onder de hamer.

Priscilla Presley (77), de ex-vrouw van de in 1977 overleden zanger, heeft een aantal van de juwelen helpen ontwerpen. Ze zegt dat de veiling van de juwelen herinneringen aan vroeger boven brengt.

Ook zegt ze bang te zijn voor nepvoorwerpen die in omloop zijn en als 'echte Elvis-stukken' worden verkocht. Dit wil ze graag voorkomen.

"Er is zo veel op de markt dat niet authentiek is en dat baart me zorgen", zegt Priscilla die samen met Lisa Marie, de dochter die ze met Elvis kreeg, de nalatenschap beheert.

"Ik wil zeker weten dat het naar iemand gaat die er goed voor zorgt en er ook echt van houdt."

Foto's (c) Brunopress, Getty Images

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in