Angelina en Brad in 2012, toen het allemaal nog rozengeur en maneschijn was
Angelina en Brad in 2012, toen het allemaal nog rozengeur en maneschijn was

Nu is er weer gedoe over hun Franse wijngaard.

Zes jaar nadat Angelina Jolie echtscheiding aanvroeg, zijn Brad Pitt en zij nog altijd aan het praten-via-advocaten over de afhandeling ervan. Wat vast vooral erg leuk is voor de omzet van de betrokken advocaten.

Onderwerp van de nieuwste hobbel is de wijngaard van landgoed Chateau Miraval, dat Brad Pitt en Angelina Jolie samen aanschaften tijdens hun huwelijk. Die is nu onderdeel van een rechtszaak. De actrice heeft haar aandeel in de wijngaard verkocht aan een Russische oligarch en Pitt wil nu dat die deal teniet wordt gedaan, meldt TMZ.  

Article continues after the ad

Brad en Angelina in 2011

Het ex-stel kocht de succesvolle wijngaard in Frankrijk in 2008 voor ruim 28,4 miljoen dollar (25 miljoen euro). Pitt betaalde destijds 60 procent van de aankoopsom, Jolie 40 procent. Volgens de acteur heeft zij na 2013 bijna geen geld en tijd meer in de wijngaard gestoken.

In 2016 vroeg Jolie een scheiding aan, maar die is nog altijd niet rond. De wijngaard was onderdeel van de scheiding, maar door de verkoop is de zaak ingewikkelder geworden.

Dat komt niet doordat de actrice niet heeft overlegd over de verkoop: in juli 2021 vroeg ze de rechter daar toestemming voor. Pitt stemde toen in, maar alleen als hij de koper mocht goedkeuren. Dat laatste is volgens Pitt nooit gebeurd.

De acteur claimt nu dat de nieuwe eigenaar hem dwarsligt bij het draaiende houden van de wijngaard. Hij wil dat de rechter de deal tenietdoet en eist een schadevergoeding. Een bedrag is niet bekendgemaakt.

Foto's (c) Brunopress, Getty Images, Chateau Miraval

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in